El Consistori Infantil presenta una aplicació per descobrir els principals elements del patrimoni de la ciutat

L’aplicació respon a l’encàrrec que els va fer l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, a principi de curs per preparar una campanya de difusió sobre el patrimoni de la ciutat

El Consistori Infantil presenta una aplicació per descobrir els principals elements del patrimoni de la ciutat

A principi de curs, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va encomanar al consistori infantil 2018-19 que treballessin en una campanya de difusió sobre els elements patrimonials amb què compta la ciutat. Durant la sessió de cloenda, els membres van presentar a l’alcaldessa el fruit del treball realitzat al llarg de l’any en aquest sentit, i que s’ha materialitzat en una aplicació mòbil que permetrà descobrir el patrimoni de Vic.

Erra va recordar que la ciutat de Vic compta amb un consistori infantil des de fa més 20 anys, i que “aquest és un gran projecte participatiu que s’ha consolidat, que es treballa conjuntament amb les escoles de la ciutat, i que fa créixer els nens i nenes en l’àmbit personal”. L’alcaldessa de Vic va felicitar els nens i nenes del consistori per la qualitat del treball realitzat: “Heu tret la millor nota”, i va subratllar que aquest òrgan és una forma “per donar veu als nens i nenes de la ciutat”.  

El regidor d’Educació, Àlvar Solà, va posar en relleu la importància de la mirada dels infants “per resoldre els problemes d’una forma alternativa”, i va valorar positivament que des del projecte “es treballin valors com la democràcia, la participació, el consens i el respecte”. Solà es va afegir també a les felicitacions de l’alcaldessa per la feina feta. 

L’aplicació: El Patrimoni de Vic
 
L’aplicació que ha sorgit del treball dels membres del Consistori Infantil està ja disponible per a mòbils i tauletes amb sistema Android, i es pot descarregar des d’aquest enllaç des de Play Store. Properament es podrà trobar també a l’App Store per a dispositius mòbils que funcionin amb sistema operatiu iOS.

Aquesta aplicació recull els elements del patrimoni arquitectònic, arqueològic i etnològic de Vic, amb la intenció de ser una eina àgil per difondre i aproximar la història de la ciutat tant a les persones que la visiten com a les que hi viuen.

Els membres del Consistori Infantil van escollir els 22 elements patrimonials més interessants de la ciutat dins d’un recorregut programat des de la Plaça Major fins a cada escola. D’aquest filtre, se’n van fer les 22 primeres fitxes.

L’aplicació s'anirà complementant amb tota la resta d'elements patrimonials de la ciutat. 

Visites a l’Ajuntament
 
Durant el curs escolar, les escoles han fet una visita a l’Ajuntament amb l’alcaldessa Anna Erra per conèixer-ne el funcionament amb la resta de companys de classe. Han parlat amb l’alcaldessa, li han pogut fer preguntes i han pogut conèixer de més a prop el consistori.