10a Fira de la cervesa i 7a Mostra d'entitats de Balenyà

L’Ajuntament de Balenyà, el Consell de Joves i les entitats, associacions i col·lectius de Balenyà ja tenen apunt la 10a Fira de la cervesa i la 7a Mostra d’entitats, que és portarà a terme el proper dissabte 11 de maig de 2019
Després de 9 edicions de gran èxit, la 10a Fira de la cervesa es presenta a hores d’ara com una de les fires temàtiques més importants del sud de la comarca d’Osona.

Està organitzada pel Consell de joventut Joenacc amb el suport de l’Ajuntament i té com a principal objectiu donar a conèixer el món de la cervesa artesana, sobretot les d’elaboració de la pròpia terra. Igual que a les últimes edicions, la fira ocuparà la plaça Josep Espona i els carrers adjacents, just al centre del poble i s’iniciarà a partir de les 11h del matí amb l’obertura de les parades dels artesans i de les entitats del poble. Tot seguit, a les 11.30h, el muntatge teatral ambientat en la temàtica, a càrrec del grup de teatre Balenyà Ateneu, donarà la benvinguda a tots els visitants. 

Al llarg de tot el dia, es podrà gaudir d’un gran ventall d’activitats per a totes les edats i per a tots els públics, com per exemple el Gran Laberint de la companyia Itinerània, o un espectacle musical (que es repetirà matí i tarda) a càrrec del grup Corcs Drum&Organ. Enguany i seguint la bona acollida i participació dels anys anteriors, també es podrà gaudir durant tot el dia d’una gimcana familiar amb premi final que està organitzada per la majoria de les associacions participants a la Mostra d’Entitats. Finalment, a partir de les 19h començaran els concerts amb els grups The Sey Sister, Sixtus i Sleeping the monkey. 

El Consell de Joventut Joenacc tindrà servei de bar i “tapes” al llarg de la jornada. 

En les últimes sis darreres edicions, la Fira de la cervesa ve acompanyada per la Mostra d’entitats de Balenyà. Aquest és un espai organitzat per l’Ajuntament des de les seves àrees d’entitats i cultura, conjuntament amb la Coordinadora d’entitats de Balenyà. Pretén ser un espai de lliure participació perquè cada una de les entitats, associacions i col·lectius del municipi es doni a conèixer i difongui qui és i què fa. Cadascuna de les entitats participants a la mostra disposarà d’un estand on podrà exposar les activitats que realitza i les accions que porta a terme. Per fer-ho d’una manera dinàmica i divertida, algunes entitats han organitzat activitats i tallers per a la mainada conformant una gimcana familiar. Per realitzar les activitats, només cal recollir la butlleta de participació a la carpa de l’organització i al final de la diada, en aquesta mateixa carpa, si s’han realitzat 12 activitats amb èxit, s’obtindrà un petit obsequi.