Jornada: Innovació en la sala, innovació en la formació
Programa:
10.00. Benvinguda i presentació
A càrrec de Pepa Aymamí, directora general de la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica, i Valentí Martínez, director general de la FUB.
10.20. Conferència inaugural. Innovar per millorar: la formació en el sector de la restauració
A càrrec de Lluís Blancafort, professor associat de la Facultat de Ciències Socials de Manresa (UVic-UCC). Actualment, desenvolupant la tesi doctoral “La metodologia de la simulació com a eina de millora en la formació de les competències dels equips de sala en la restauració”.
10.45. Obrint la mirada. La simulació com a motor d’experiències d’aprenentatge en la formació professional
A càrrec d’Aida Camps, responsable del Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic d’UManresa (UVic-UCC)
11.45. Vivència experiencial – Simulació
12.15. Sessió pràctica de debriefing
12.30. Taula rodona. La innovació metodològica a les aules i a la restauració.
Hi intervindran:
• Daniel Brase, gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració
• Representant de l’Escola d’Hosteleria Joviat
• Representant de l’Escola d’Hosteleria d’Osona
13.30. Cloenda
• Màrius Rubiralta, director executiu del III Congrés Català de la Cuina
• Nandu Jubany, president de la Comissió d’Honor del III Congrés Català de la Cuina
• Josep-Eladi Baños, rector de la UVic-UCC
• Xavier Ginesta, director tècnic del III Congrés Català de la Cuina
Innovació en la cuina, innovació en la formació és una activitat inclosa dins del III Congrés Català de la Cuina
El III Congrés Català de la Cuina va néixer fa un any per consolidar la Cuina Catalana en el seu lideratge mundial; definir un mapa dels actors de la cuina i la gastronomia catalanes; impulsar una estratègia de país de cara l’Horitzó Gastronòmic 2025; i definir una fórmula d’èxit perquè sigui eina de planificació estratègica per als propers anys. La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, com a universitat referent a la Catalunya central, és la responsable de dinamitzar i aportar contingut acadèmic al congrés en aquest àmbit territorial.