‘Vic Slow City' guanya el premi al Millor Film Turístic de Catalunya al Terres Travel Festival de Tortosa

El festival especialitzat en cinema turístic ha reconegut l’experiència plena de calma, passejos i gastronomia que proposa la campanya de promoció turística de Vic


El festival especialitzat en turisme Terres Travel Festival, que se celebra a Tortosa des de fa tres anys, ha premiat la campanya ‘Vic slow city’ amb el guardó al Millor Film Turístic de Catalunya.

 

La campanya ‘Vic Slow City’ està composta per tres curtmetratges que pivoten al voltant d’una mateixa idea: un dia a la ciutat de Vic és una experiència plena de calma, passejos i bona gastronomia que et marca la resta de la vida. La difusió de la campanya ha tingut lloc amb més intensitat abans de Setmana Santa, i es reprendrà a la tardor.

 

‘Vic, Slow City’ desgrana els principals atributs de Vic, que es presenta com una ciutat potent a nivell cultural i artístic, amb un patrimoni ric, de gran proximitat humana i plena de possibilitats. Els objectius de la campanya són donar a conèixer la ciutat a visitants potencials i fidelitzar-ne els actuals.

 

Una campanya pensada per un públic estranger i per a diferents tipologies de turista

 

La campanya ‘Vic Slow City’ està pensada principalment a un públic d’origen estranger (França, Regne Unit, Països Baixos i Bèlgica), que mostra la ciutat com un destí geogràficament proper a Barcelona però que fa de la tranquil·litat una marca pròpia, en contraposició a l’estrès de la capital catalana. Mai fins ara s’havia dissenyat una campanya tant centrada en aquest tipus de públic, que també busqui informació de Catalunya o Barcelona, turisme actiu, gastronòmic o cultural.

 

Els vídeos de la campanya es dirigeixen a tres tipus de visitant: joves, famílies i gent gran, i se segmenten pels països de procedència.

 

Així, per al públic anglès, estan previstes les accions per a joves i famílies; per al francès, joves, famílies i gent gran, i per Holanda i Bèlgica només públic familiar.

 

Primavera i tardor, les millors estacions per visitar Vic

 

Les dades dels darrers anys evidencien que les estacions de la primavera i la tardor són les preferides pels turistes per visitar la ciutat, perquè coincideix amb les èpoques de major activitat social i cultural, i també per les condicions climàtiques. Un dels objectius de la campanya és també ampliar les visites a la ciutat fora d’aquesta estacionalitat i fer-les més estables.

 

L’any 2018 l’Oficina de Turisme va atendre 27.434 visitants, principalment d’Espanya i Catalunya (75%), seguits per França (10%). Més d’una vintena de països diferents com Alemanya, Bèlgica, Estats Units, Itàlia, Holanda o Regne Unit, representen el 15% del total.

 

Podeu consultar els vídeos en aquests enllaços:

 
 
 

El Terres Travel Festival

 

La tercera edició del Terres Travel Festival – Films & Creativity, especialitzat en cinema turístic, de paisatge i viatges, va tenir lloc del 26 d’abril al 5 de maig. El festival se celebra a Tortosa i en la seva secció oficial ha projectat un centenar de produccions audiovisuals de fins a 24 països. Des de la seva primera edició (2017) ha comptat amb el suport del teixit universitari del país, les administracions i les empreses dels principals sectors implicats (turisme i audiovisual). El festival té el segell EFFE, un reconeixement d’àmbit europeu posa el focus en la qualitat artística, la vocació de vertebració territorial i el foment de la creativitat. Des del novembre del 2018, el Terres Travel Festival també té l’estatus de membre del CIFFT (Comité International des Festivals de Films Touristiques) i és l’únic festival de l’Estat amb aquesta consideració
.