123 concerts tornaran a omplir de música el patrimoni de Vic amb ‘El So de les Cases'

El projecte que uneix música i patrimoni tindrà lloc del 17 al 19 de maig i es renoven més de la meitat dels espais que obren les portes per acollir-hi concerts de 20 minuts i de diversos estils musicals

 

 

‘El So de les Cases’ torna per quart any consecutiu del 17 al 19 de maig. Aquest projecte transversal, que uneix música i patrimoni, renova bona part dels escenaris que al llarg del cap de setmana s’ompliran de concerts per a tots els gustos.

 

Les Clarisses, la balcona i la planta noble de l’Ajuntament, Casa Pratdesaba, Casa Fontcoberta, l’Albergueria, Casa Vilarrúbia i l’assecador de Can Riera són algunes de les noves ubicacions que obriran les portes per primera vegada per acollir-hi concerts de 20 minuts. A aquests espais s’hi ha de sumar l’església de l’Escorial, l’església de Sant Felip, la cripta de la Catedral i el menjador i el jardí de Casa Ricart, que ja han estat protagonistes en algunes de les anteriors edicions.

 

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha subratllat que el So de les Cases “ha quallat entre la ciutadania”, i que es tracta d’un projecte consolidat “cada vegada més estratègic i referent per la ciutat, la comarca i el país”. En aquest sentit, Erra ha exposat que la suma del talent musical i d’un gran patrimoni arquitectònic fan que el projecte es converteixi en una gran experiència, fruit de la suma d’esforços i complicitat amb els propietaris dels espais, per permetre accedir a espais inèdit i descobrir-los tot badant i gaudint de concert programats especialment tenint en compte l’indret en què s’actua. 

 

Concert vinculats amb el MMVV i amb l’EMVic

 

Un any més, la programació s’ha treballat de forma transversal. Així, la programació artística s’ha treballat amb el personal tècnic del Mercat de Música Viva, l’Escola de Música i la regidoria de Turisme; la selecció dels espais, a càrrec de la regidoria d’Urbanisme amb el Patronat de la Ciutat Antiga, i la coordinació i el muntatge tècnic, per part de la regidoria de Cultura.

 

La directora executiva del Mercat de Música Viva, Montse Portús, ha posat en relleu la diversitat dels artistes que participen en aquest projecte. Per això, ha remarcat que “barrejar tot tipus d’estils musicals, dels més clàssics als més moderns, reafirmen que la ciutat és molt viva musical i culturalment”.

 

Portús ha detallat que sis de les actuacions provenen directament de l’Escola de Música de Vic, però que també hi ha lloc per artistes més consolidats en el panorama musical català —Joana Serrat, David CarabénXarim Aresté—, i d’altres que inicien la seva trajectòria professional —Gessamí BoadaEva Fernández Trio o Juliane Heinemann, aquesta última guanyadora del darrer premi Puig Porret—.

 

123 concerts en tres dies

 

La programació del So de les Cases inclou 123 concerts de 20 minuts, a càrrec de 16 artistes o grups, que interpretaran la música més adequada per cadascun dels 14 espais que formen part de la proposta d’enguany per El so de les Cases.

 

Seguint la bona acollida de l’any passat, s’han programat dos concerts nocturns, un divendres i l’altre dissabte. Divendres, a Casa Ricart, actuarà el grup The Black Barbies, i dissabte al jardí de Les Clarisses, on actuarà David Carabén (Mishima).

 

Per la seva banda, la tècnica de Cultura, Anna Campoy, ha explicat que “l’entrada als concerts és lliure, amb aforament limitat. Es repartiran tiquets mitja hora abans de cada concert, igual que l’any passat”. D’aquesta manera, “es facilita que el màxim de gent pugui anar a més concerts, s’evita l’acumulació d’entrades i es garanteix l’aforament a tots els concerts”.

 

Es pot consultar el programa complet del So de les Cases aquí.