"Una Tona de Màgia" es consolida com un dels referents de màgia a Catalunya

Des de dijous i durant tot el cap de setmana, Tona s'ha convertit en la capital de la màgia a Catalunya.

L'edició d'aquest any ha tingut molta varietat de programació i per a tots els públics, apostant per la qualitat de la màgia i, també, per la visibilitat de la dona en tots els àmbits.

El IV Festival Internacional de Màgia de Tona es consolida com un dels festivals de màgia de referència a Catalunya amb un èxit rotund de participació superant la previsió de mal temps que hi havia per dijous i divendres.

Enguany, ha crescut la venda d'entrades anticipades respecte a anys anteriors. L'aposta per una programació variada en què es poden veure artistes nacionals i internacionals que treballen en diferents modalitats d’aquesta professió és molt ben valorada pel públic.

Jordi Pota, director artístic d'Una Tona de Màgia, fa una valoració molt positiva del festival d'enguany:

"Aquest any, en faig una valoració extraordinària. Hem triplicat el nombre d'entrades anticipades venudes, aquest fet significa que la gent coneix el festival i confia en la qualitat de les actuacions programades. A més, encara que dijous i divendres va ploure, dissabte i diumenge ha fet un temps magnífic i hem pogut veure els carrers de Tona plens de gent. Enguany, hem tingut dues gales internacionals molt intimistes i amb una qualitat d'artistes increïble que han agradat molt al públic. També han estat un èxit d'assistència el Sopar Màgic, el taller de màgia, la Gala Infantil i l'espectacle d'en Juan Tamariz. Finalment, m'agradaria dir que estem molt contents de comptar amb el suport dels patrocinadors i molt agraïts amb tot l’equip organitzador, i sobretot, amb les persones voluntàries que han fet possible aquest festival."

Una Tona de Màgia ha comptat amb el patrocini principal d'Estabanell Energia, la comercialitzadora catalana de serveis energètics, i Emagina, l’empresa de telecomunicacions del grup Estabanell que ofereix serveis de fibra i mòbil. Aquest acord contribueix a posar en relleu dos dels valors compartits tant per Estabanell com pel Festival: la proximitat i aposta decidida pel territori, així com la sostenibilitat (subministrament d’electricitat certificada 100% verda).

A més, també ha comptat amb el patrocini de la Fundació Damm, El Màgic Món del Tren i els comerços del poble (Tona Punt de Comerç) que han col·laborat perquè el festival sigui possible. L’esdeveniment també ha tingut el suport de la Diputació de Barcelona i la Institució Puig-Porret.