Castellbell i el Vilar acull la 4a caminada del cicle A cent cap als cent.

El passat 4 d’abril es va realitzar la quarta caminada del Cicle de caminades de la Diputació de Barcelona, al municipi de Castellbell i el Vilar. Gairebé una quarantena de persones grans de Tona van gaudir de l’atractiu natural de les muntanyes de Montserrat i de l’entorn rural d’aquest municipi situat al sud de la comarca del Bages.

A quarts de 10 del matí, els autocars dels diferents municipis convidats van arribar a Castellbell, on es va esmorzar a la petita i acollidora plaça de Sant Cristòfol. Abans de començar la caminada, els participants van fer els corresponents estiraments per escalfar-se i així iniciar l’activitat.

Els participants van caminar per un recorregut circular sense dificultat tècnica de quasi 7km, que va transcorre per pistes forestals. La ruta va permetre observar les emblemàtiques muntanyes de Montserrat, delícia de tots els participants per gaudir també de la fotografia.

El recorregut va permetre gaudir, sempre sota la mirada de la muntanya de Montserrat, d’una gran diversitat de paisatges i parades per visitar les esglésies de la zona. Precisament el circuit escollit va ser la ruta de les tres esglésies romàniques: la de Sant Cristòfol de Castellbell, Sant Jaume de Castellbell i Sant Esteve de Marganell; datades entre els segles XI i XII.

Una de les primeres parades es va fer al Pla del Marroig, un lloc ideal per fer fotografies amb una de les millors vistes de Montserrat. Els participants van poder gaudir de l’esplendor dels camps verds del pla que contrastaven amb la silueta imponent de la serralada.

En arribar de nou al punt de partida, els quatre municipis participants van dinar a l’espai de la plaça on posteriorment va haver-hi música i animació de sobretaula.