El concurs de globus del Mercat del Ram reuneix una vintena de participants d'arreu del món

La plaça Major de Vic s'ha omplert aquest matí de globus aerostàtics que donen el tret de sortida al Mercat del Ram. Tal com explica Miquel Masallera, responsable de l'organització, tot apunta que enguany els globus no podran sobrevolar la Plana de Vic durant les tardes, ja que "fa molt vent" i sortir de la plaça Major és molt complicat. De fet, Masallera ha recordat que l'any passat un globus va xocar amb una teulada de la plaça i, enguany, a més, hi ha una grua de grans dimensions.

Tot i això, una vintena de globus participaran en el tradicional concurs de diumenge. La xifra és similar a la dels darrers anys. "La plana de Vic no està feta per tants globus, el dia que en siguem més serem 25", ha explicat l'organitzador, comparant-ho amb altres esdeveniments, com a Igualada.

A Vic, venen pilots d'arreu de Catalunya i Espanya, a més de França, Holanda, Alemanya o Itàlia. Masallera ha destacat que enguany compten amb un pilot argentí. "No és fàcil que vingui gent de fora d'Europa", afegeix. El XXXVIè International Mercat del Ram Balloon Trophy consisteix a sortir de diferents punts de la plana de Vic i el guanyador és el que s'apropa més al campanar de Vic.

L'esdeveniment dura quatre dies – de dijous a diumenge – i, a més de la la competició de globus aerostàtics i vols d'exhibició, dissabte a la nit hi haurà un Night Glow, un espectacle de llums i so amb globus captius. Masallera espera que sigui tot un èxit després que l'any passat no es pogués celebrar per culpa de la pluja. D'altra banda, també s'ha mostrat content i ha volgut destacar que "per primera vegada" els globus apareixen en el cartell del Mercat del Ram.