El projecte de l'Illa de la Pietat obté nou finançament d'Europa

El projecte, valorat en 1.400.000 euros, acaba de rebre la meitat del finançament a través dels ajuts europeus FEDER. La resta de l’import està finançat a parts iguals per l’Ajuntament de Vic i la Generalitat de Catalunya


El projecte de l’Illa de la Pietat, un projecte estratègic per l’aposta turística de Vic, ha rebut una subvenció europea que en finançarà la meitat de l’import.

 

L’Ajuntament de Vic va presentar-se aquest mes de desembre en l’eix prioritari 6 de la subvenció FEDER, que fomenta aspectes de la conservació, protecció, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural, i d’interès turístic. Així, la subvenció FEDER

 

L’import del projecte de l’Illa de la Pietat a efectes de FEDER és d’1.400.000 euros, dels quals la subvenció europea rebuda en cobreix la meitat, amb 700.000 euros. Els 700.000 euros restants seran finançats a parts iguals per l’Ajuntament de Vic i la Generalitat de Catalunya, amb aportacions de 350.000 euros respectivament.

 

Les obres del projecte de ‘l’Illa de la Pietat’ ja estan en marxa des d’aquest mes de gener, gràcies a una subvenció obtinguda per inversió dels Plans de Foment de la Generalitat de Catalunya, que aporta 350.000€ al projecte. La Diputació de Barcelona també ha subvencionat fins a dia d’avui amb 87.000€ la redacció d’un projecte executiu d’obra que ara, gràcies a la subvenció europea del FEDER, podrà seguir endavant amb una segona fase d’obres que permetrà acabar l’adequació i conservació de tots els recorreguts turístics dins l’espai.

 

De les novetats que es podran tirar endavant serà poder obrir el sòl d’una part de la nau central a la zona de Sant Sadurní per realitzar unes excavacions arqueològiques, com les que ara s’estan produint a la capella Fonda de la Pietat.

 

La sol·licitud presentada també esmenta aspectes del projecte que no són només d’obra, com ara la creació d’un pla de comunicació específic per donar a conèixer el projecte tan bon punt estigui obert als visitants i noves actuacions en què s’inclouen la tecnologia i mètodes innovadors per explicar des d’un altre prisma el patrimoni de la ciutat des de nous espais i racons tant del Temple Romà com de la Pietat. Per exemple, es podran veure imatges virtuals dels edificis més emblemàtics de la ciutat en diferents etapes històriques des de dalt del campanar, o poder veure des de l’exterior com era el Castell dels Montcada.