Sessions informatives per explicar el funcionament de l'aplicació de seguretat ciutadana

La primera sessió serà dimarts que ve, al CCVIC Can Pau Raba, a les 7 de la tarda, i el dia següent, al CCVIC Serra-de-senferm, a la mateixa hora

Sessions informatives per explicar el funcionament de l’aplicació de seguretat ciutadana

Aplicació de la Guàrdia Urbana

La setmana que ve es portaran a terme dues sessions informatives obertes a tota la ciutadania per donar a conèixer la nova aplicació de seguretat ciutadana de la Guàrdia Urbana, en funcionament des del mes passat.

 

En aquestes sessions, que aniran a càrrec de l’Inspector en cap de la Guàrdia Urbana, Toni Jurjo, i del coordinador de proximitat de la Guàrdia Urbana, Toni Funes, es mostrarà el funcionament de l’aplicació i s’explicarà el procés de registre.

 

La Guàrdia Urbana a un clic

 

L’aplicació, que és gratuïta, està disponible a les botigues d’aplicacions d’Android (Play Store) i a l’App Store d’iOS. En el cas d’Android, el nom de l’aplicació és Seguretat ciutadana-Vic, i en el cas d’iOS M7 Citizen Security.

 

Les principals funcions de l’aplicació són les trucades o l’enviament de missatges d’emergència que podran ser localitzats geogràficament —tant des d’aplicatius mòbils com des de l’escriptori de l’ordinador si es té l’aplicació instal·lada—, avisar sobre incidències a la via pública, proporcionar informació de seguretat i de servei útil per a la ciutadania, notificar persones desaparegudes, animals o objectes perduts o enviar missatges individuals i col·lectius a grups de risc, per exemple, avisos sobre la qualitat de l’aire, onades de fred o de calor, entre d’altres.

Per poder utilitzar l’aplicació cal que els usuaris es registrin prèviament des de la mateixa aplicació. D’aquesta manera, es facilitarà que la Guàrdia Urbana pugui identificar la persona a localitzar i, fins i tot, es podrà contestar a l’usuari dient que s’hi està enviant una patrulla, per exemple.

La nova app permetrà que els cossos de seguretat puguin actuar amb més immediatesa i en cas de fer un avís d’emergència erroni es podrà anul·lar en els tres primers segons.

Per a les incidències a la via pública, la ciutadania podrà notificar i incloure fotografies per complementar l’avís, com desperfectes en mobiliari urbà o avisar d’una baralla. Des de la comissaria de Guàrdia Urbana es gestionarà tot allò que arribi per aquesta via i es desviarà, si s’escau, als serveis municipals pertinent per treballar-hi.