Vic acollirà aquest divendres l'acte central del Dia Mundial de l'Activitat Física a Catalunya

La iniciativa, que enguany celebra la seva desena edició a Catalunya, inclourà diverses activitats amb la finalitat de promoure una vida activa i saludable

Vic acollirà aquest divendres l’acte central del Dia Mundial de l’Activitat Física a Catalunya

Cartell del Dia Mundial de l’Activitat Física a Vic

Aquest divendres, 5 d’abril, a partir de les 8 del matí la ciutat de Vic es convertirà en la capital catalana del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), en la que serà la seva desena edició a Catalunya. El DMAF es commemorarà arreu de Catalunya al voltant del dissabte 6 d’abril, que és el dia que se celebra l’efemèride.

 

Matí esportiu a la plaça Major

 

L’escenari principal de la diada durant el matí serà la plaça Major. A partir de les 8 del matí, s’engegarà amb el ‘Desperta Vic!’, en què es faran paral·lelament tres sessions de 25 minuts de classes de zumba i d’spinning. A continuació, la segona caminada intergeneracional de Vic, amb gent gran i alumnes de cinquè de primària de les escoles de Vic, sortirà també de la plaça Major, que serà alhora punt de sortida i d’arribada del recorregut.

 

Entre dos quarts de 10 i la una del migdia, la plaça acollirà activitats esportives per a alumnes de primària i secundària, i a les 11 del matí hi haurà una masterclass de zumba en què s’espera la participació de la gent gran i dels alumnes de primària i de secundària.

 

Activitats esportives inclusives

 

L’esport adaptat a la diversitat funcional també tindrà un paper protagonista en la jornada. Així, s’han programat tres activitats, que són equitació inclusiva, a les 10 del matí a l’Equus Vic; dansa inclusiva, a dos quarts d’11 a la plaça Major, i el circ invisible, a dos quarts de sis de la tarda també a la plaça Major.

 

Entrenaments esportius, tennis taula i exhibició de Workout a la tarda

 

A la tarda serà el torn de les pistes esportives dels barris, que acolliran entrenaments esportius entre dos quarts de sis i dos quarts de vuit en aquestes ubicacions:

 
  • Handbol. Parc del Parc d’Occitània. Barri del Sucre
  • Atletisme. Pista del Nadal (c. de la Laura, 81)
  • Patinatge. Pista del Parc de Xavier Roca i Viñas-Skate park
  • Futbol sala. Pista de Santa Anna (c. Tagamanent)
  • Bàsquet. Pista de l’horta Vermella (c. Josep Pratdesaba)
  • Futbol. Pista del Prac Monssenyor Esteve Orriols i Marquès (pg. Generalitat, 61)
 

A dos quarts de sis hi haurà una exhibició de workout al carrer de la Laura, al barri del Sucre i al Parc de Xavier Roca i Viñas.

 

A la mateixa hora, a dos quarts de sis, començarà el torneig de tennis taula a les instal·lacions del Vicjove.

 

El Dia Mundial de l’Activitat Física

 

El Dia Mundial de l’Activitat Física se celebra des del 2002 a tot el món i Catalunya hi participarà per 10è any consecutiu amb diverses iniciatives de promoció arreu del territori entre l’1 i el 30 d’abril.  El Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) va ser creat l’any 2002 per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i les organitzacions brasileres Agita Sao Paulo i AgitaMundo per promoure l’activitat física com a element fonamental de salut i benestar i lluitar conta el sedentarisme. Des de l’any 2002, el DMAF s’emmarca dins del Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES), que forma part del Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP) i del Pla Nacional de Promoció de l’Activitat Física de la Secretaria General de l’Esport.