Èxit rotund dels actes Fabra del dissabte, 9 de març, al Museu de Moià, amb gairebé un centenar de persones

Els actes del matí de dissabte 9 de març de 2019 al Museu de Moià entorn a la figura de Pompeu Fabra van ser tot un èxit de públic i el temps també hi va ajudar.

Un total de 38 persones varen participar a les 12.00h a la inauguració de l’exposició temporal “Pompeu Fabra. Una llengua completa”, en la qual, després d’una breu introducció i agraïments de la directora del Museu, Marta Fàbrega, Núria Brugarolas, directora del Centre de Normalització Lingüística Montserrat, ens va situar en el context de l’exposició i en va fer la presentació.

Seguidament l’acte es va traslladar a l’exterior davant del museu i 56 persones varen participar a la presentació del còmic “Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua”, del dibuixant Oriol Garcia Quera i la filòloga Gemma Pauné. Els autors i l’editor Rafael Català i Dalmau van establir una taula rodona i un diàleg entre ells i el públic que ens va acostar al còmic, a les anècdotes de la seva creació i a detalls inèdits de la producció, que va durar gairebé una hora i mitja. La paperera de Cal Grau va posar una taula amb venda directa dels còmics i, posteriorment a l’acte, els autors van signar i posar una dedicatòria personalitzada en el còmic a tots els que s’hi van acostar. Mentrestant, un petit piscolabis, que va tenir lloc a dos quarts de tres del migdia, servia de clausura de l’acte

L’exposició temporal es podrà visitar gratuïtament fins al 30 d’abril de 2019, i presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball. És una exposició itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada pels serveis territorials de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Horari museu 
Dijous, divendres i ponts: matí, 10.30 a 14 h
Dissabtes: matí, 10.30 a 14 h i tarda, 15.30 a 18 h.
Diumenges i festius: matí de 10.30 a 15 h.