El IV Festival Internacional de Màgia de Tona arriba farcit de novetats

Els elements de la cultura popular i els 'packs' d'entrades són les  principals novetats d'enguany d'un esdeveniment que vol contribuir a la causa feminista i promoure la visibilitat de les dones en tots els àmbits.

Els dies 2, 3, 4 i 5 de maig arriba el Festival Internacional de Màgia de Tona. Ja falta menys perquè els carrers, les places i els principals equipaments del poble s’omplin de màgia i il·lusió amb els millors mags nacionals i internacionals del moment.

Aquesta 4a edició arriba carregada de sorpreses. Com a principal novetat, el festival comptarà amb diversos elements de la cultura popular de Tona. En aquest sentit, durant la inauguració, l'artista osonenc Toni Ortiz farà un dibuix màgic a una paret del carrer i l'animal prehistòric del poble, Prothus, ens acompanyarà amb música i ball per celebrar l'inici del festival.

Una altra de les novetats principals és que hi ha diversos packsd'entrades disponibles: el Pack Familiar que inclou la Gala Internacional, la Gala Infantil i la Unipersonal; el Pack Jove per a tots aquells que tinguin entre 16 i 35 anys amb la Gala Internacional, la Unipersonal i la Gala Internacional de Prop (A Un Pam de Nas); i el Pack Golden que ofereix totes les gales amb la polsera Fast Pass.

Per una altra banda, les reserves pel Sopar Màgic, que seguirà a càrrec de la Ferreria de Tona i celebrant-se al Prat Verd de Malla, ja es poden comprar al web del festival i, en aquesta edició, es podrà escollir taula i cadira. A més, l'acte serà més sorprenent que mai. Si a les edicions passades hi havia màgia, enguany, el Sopar explotarà d'il·lusions i fins i tot les postres, de la mà del Xocolater de Taradell, seran màgiques.

Una altra de les novetats del festival és que s'organitzarà un concurs amb els comerços del poble. Impulsat per Tona Punt de Comerç, el joc consistirà a trobar 5 conills màgics entre les botigues patrocinadores del festival. Les persones que vulguin participar en el concurs hauran de trobar 5 conills de colors diferents. Entre totes les persones que hagin aconseguit els 5 conills se sortejaran tres premis màgics.

A l'edició d'enguany, també hem volgut donar èmfasi a la Gala Internacional de Prop i aquest any s'anomena A Un Pam de Nas.Durant la gala hi haurà jocs de màgia amb cartes, objectes i mentalisme. Totes les actuacions seran gravades amb una càmera i projectades a una pantalla gegant perquè els espectadors puguin veure la màgia de ben a prop.

Com és habitual al festival, també hi haurà espectacles de carrer i d'arts afins a la màgia com per exemple el clown, els malabars i les màscares.

Finalment, també afegim un element a remarcar. Des del festival, volem promoure la figura de les magues dins del món artístic, per aquest motiu Una Tona de Màgia se suma a la causa feminista i promou la visibilitat de les dones en tots els àmbits. L'art de la màgia no és paritari i és per aquest motiu que s'ha treballat i se seguirà treballant en un futur perquè hi hagi grans magues de tot el món en els espais del festival.

Els mags i magues del festival

De moment, ja se saben quatre dels mags i magues que actuaran en aquesta 4a edició: Juan Tamariz, il·lusionista espanyol especialitzat en la cartomàgia i en la màgia de prop, que actuarà a l’espectacle Unipersonal; Alan Magicien, la primera dona a aconseguir el prestigiós premi de Campiona de Màgia d’Alemanya, que serà present a la Gala Internacional; Miguel Muñoz, guardonat el 2018 amb el Gran Premi Mundial de Màgia, que el veurem a A Un Pam de Nas; i Jandro, humorista i mag conegut per haver participat en diversos programes de televisió com El Hormiguero, que també pujarà a l’escenari de la Gala Internacional. Tots els mags i totes les magues portaran els seus trucs de màgia, il·lusions i humor a la 4a edició del festival. La resta dels artistes es comunicaran el dia 3 d'abril a la roda de premsa que s'organitzarà a la sala La Canal de Tona i que serà oberta al públic.

Grup Estabanell torna a ser-hi present

La comercialitzadora catalana de serveis energètics, Estabanell Energia, i Emagina, l’empresa de comunicacions del grup Estabanell, són, per segon any consecutiu, els patrocinadors oficials del festival Una Tona de Màgia. Aquest acord contribueix a posar en relleu dos dels valors compartits tant per Grup Estabanell com pel Festival: la proximitat en una decidida aposta pel territori, i la sostenibilitat amb el subministrament d’electricitat certificada 100% verda.