El moviment «Fridays for future» arriba a Osona

El moviment ha mobilitzat milers de persones d'arreu per protestar contra el canvi climàtic

Aquest divendres milers de persones d'arreu del món estan sortint al carrer per protestar contra el canvi climàtic. I és que aquest divendres hi ha convocada una gran vaga d'estudiants a nivell internacional promoguda per la iniciativa #Fridaysforfuture.

Aquest moviment va començar l'agost del 2018, quan la jove Greta Thunberg va decidir no assistir a l'escola els divendres i asseure's davant del parlament suec fins a les eleccions del 2018, que van tenir lloc el 9 de setembre. Tot i això, va decidir seguir les protestes i continuar demanant a les autoritats que apliquessin mesures contra l'escalfament global. 

A partir d'aquí s'han anat fent reiterades manifestacions cada divendres, a les quals cada cop s'han sumat més ciutats, entre elles algunes de catalanes. Aquest divendres, per exemple, hi ha convocades concentracions a Barcelona, Tarragona i Girona, entre altres municipis. També s'havia de fer una manifestació a Vic, però ha estat denegada per qüestions burocràtiques. Els seus organitzadors, però, no s'han quedat de braços plegats i han decidit organitzar una trobada informativa a la facultat de ciències i tecnologia de la UVic. Hem parlat amb ells perquè ens expliquin més sobre aquest moviment.