Les figures femenines més importants de Vic centren les visites temàtiques dels diumenges de març

La visita és fruit de la col·laboració entre l’Oficina VicDones-SIAD Osona i l’Oficina de Turisme de Vic, i s’ha inclòs dins de la programació al voltant del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març

Sota el nom de ‘Memòries de Vic en femení’, les visites guiades dels diumenges del mes de març se centraran en nou dones que han estat rellevants per la ciutat al llarg de la seva història des de diferents disciplines, com ara M. Àngels Anglada, Carme Sallés, Antònia Bardolet o Pilarín Bayés, entre d’altres. Totes elles vinculades en diferents espais que formen part de la visita guiada.

‘Memòries de Vic en femení’ és la primera iniciativa conjunta entre les Oficines de Vic Dones-SIAD Osona i l’Oficina de Turisme de Vic, i s’ha escollit el mes de març amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones el proper divendres 8 de març.

La regidora de Turisme, M. Carme Bover, va explicar a la primera sessió del cicle que es va tenir molt clar que, fruit de la petició de col·laboració amb Vic Dones-SIAD Osona, s’havia de materialitzar en una visita per “fer més visible el paper de la dona a la ciutat perquè la història està feta sovint des de la perspectiva masculina”.

El regidor d’Igualtat, Josep-Ramon Soldevila, va repassar els actes que s’havien inclòs en la programació del Dia Internacional de les Dones, com ara el concurs de microrelats, els tallers, obres de teatre o projeccions, que “no se centren únicament en el dia 8 de març” i que tenen per objectiu “sensibilitzar al màxim la ciutadania entorn les desigualtats, violències i discriminacions de gènere”.

‘Memòries de Vic en femení’

La visita ‘Memòries de Vic en femení’ es repetirà tots els diumenges de març a les 12 del migdia i va a càrrec de l’educadora i catedràtica en Història Mercè Puntí. Per poder assistir-hi cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme (93 886 20 91). El preu de la visita és de 4 euros per adult i gratuïta pels menors de 12 anys. 

 
  •