Diverses iniciatives per donar suport al comerç i l'emprenedoria de Vic

L’Ajuntament de Vic posa a l’abast un conjunt de projectes i ajuts econòmics per donar suport al teixit comercial i emprenedor

Cas d’èxit de Reempresa

L’Ajuntament de Vic ha realitzat una campanya per donar a conèixer diverses iniciatives que es duen a terme pel comerç de la ciutat. Un total de cinc vídeos de curta durada amb els representants de comerços i empreses com a protagonistes, expliquen diferents iniciatives a què s’han acollit per tirar endavant el seu negoci i, conseqüentment, fomentar el comerç de proximitat.

 

Cada càpsula de vídeo avarca una temàtica diferent i mostra de forma breu i entenedora el funcionament de cadascuna de les iniciatives a partir de casos reals viscuts a Vic.

D’aquesta manera, i a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Vic, es difonen diverses línies de treball per seguir treballant al costat del comerç de proximitat i, al mateix temps, es donen a conèixer les diferents iniciatives a què es poden adherir els comerciants.

Subvencions de fins a 3.000 euros per Reempresa

 

Una nova línia de subvencions, amb l’objectiu de fomentar el teixit comercial i productiu de la ciutat, s’adreça a reemprenedors del programa Reempresa perquè puguin obtenir fins a 3.000 euros per cobrir un 10% de la inversió necessària per la transmissió del negoci. Per poder optar a aquest ajut econòmic, el traspàs del negoci s’ha d’haver produït entre l’1 d’octubre de 2018 i el 31 d’octubre de 2019, i es podran fer sol·licituds fins que se n’exhaureixi la dotació pressupostària o fins al 31 de setembre de 2019.

 

L’any passat, a Vic es van registrar 13 casos d’èxit i es van poder preservar 32 llocs de treball gràcies al programa Reempresa.

 
 

 

 
 

L’Ajuntament de Vic ofereix ajuts econòmics al comerç de la ciutat

 

Diversos ajuts econòmics al comerç serveixen per fomentar el petit comerç i la contractació de personal. Així, des de l’Ajuntament s’ofereixen 5.400 euros per contractar persones que estiguin a l’atur que siguin menors de 30 anys o majors de 45 i empadronats a Vic, amb el compromís que com a mínim se’ls contracti per mig any.

 

Per altra banda, també s’ofereixen bonificacions per l’obertura d’un nou comerç o per fer rehabilitacions, entre d’altres.

 
 

 

 
 

‘Espais en transició‘ per omplir locals buits

 

‘Espais en Transició’ és un projecte que l’Ajuntament de Vic va encarregar a BB Intervencions amb l’objectiu d’activar espais comercials buits a la cuitat. D’aquesta manera es busca l’equilibri entre les dues parts interessades per revitalitzar el comerç de la ciutat, dinamitzar el barri i donar oportunitats a l’emprenedoria.

 

El projecte va néixer a finals de l’any 2012 i a principis de l’any 2019 ja s’havien obert 19 locals. El carrer de la Riera de Vic, on es va començar a implementar aquest projecte promogut per l’Ajuntament, va ser declarat un dels 7 Punt d’Interès Artesanal de la Generalitat de Catalunya que hi ha en tot el país, un reconeixement que acredita la revitalització i dinamització del centre històric amb la concentració en aquest carrer de tallers d’art, artesanals i de disseny d’oficis ben diversos.

 

 

 
 

Assessorament i orientació a joves emprenedors

 

L’app Vicjove és un carnet virtual que permet que els establiments de joves emprenedors destaquin per sobre dels altres amb un distintiu propi. Al mateix temps, aquest carnet virtual facilita ofertes i avantatges econòmics al jovent d’entre 12 i 29 anys.

 

L’Ajuntament també fomenta l’emprenedoria amb Comerç 21, una iniciativa de suport a petites i mitjanes empreses comercials i de serveis, i que té com a objectiu definir i implementar noves estratègies per impulsar cada negoci de forma individual. Així, es pot ajudar a redefinir el model de negoci, la comercialització i el màrqueting, la digitalització, l’equip humà, la professionalització i la gestió, entre d’altres.

 

 

 
 

Suport a iniciatives veïnals

 

L’Ajuntament de Vic, Vic Comerç, l’Associació de veïns i veïnes del Remei, i més d’una vintena de comerços fan possible cada any el Festivalet de ‘La Remei’.

 

Un acte organitzat de forma conjunta amb l’objectiu principal de dinamitzar el comerç del barri, reforçar-ne la identitat, transmetre una imatge positiva i buscar que els veïns i veïnes de tota la ciutat en gaudeixin. D’aquesta manera, l’Ajuntament es posa al costat de les iniciatives veïnals i els dona suport.