El Govern desplega la fibra òptica de la Generalitat des d'Osona al Moianès

El conseller de Polítiques Digitals ha visitat aquest migdia les obres de desplegament de la fibra òptica entre els municipis de Centelles i Sant Quirze Safaja


Es tracta d’un tram 17,2 quilòmetres de canalització a través de les carreteres C-1413b i Bv-1341 gràcies al conveni signat entre el Govern de Catalunya i la Diputació de Barcelona per fer arribar la fibra a 55 municipis de la demarcació

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest migdia les obres de desplegament de la xarxa de fibra òptica pública de la Generalitat, a través de Xarxa Oberta de Catalunya, entre els municipis de Centelles i Sant Quirze Safaja, passant per Sant Martí de Centelles.
 
Es tracta d’un tram de 17,2 quilòmetres, que segueix el recorregut de les carreteres C-1413b i Bv-1341, i que representa una inversió per part del Govern de Catalunya de 111.032 euros.
 
Aquesta actuació s’emmarca en l’acord signat entre el Departament de Polítiques Digitals i la Diputació de Barcelona amb la voluntat de desplegar la xarxa de fibra òptica pública de la Generalitat a 55 municipis de la demarcació.
 
El conseller Puigneró ha assegurat que la “fibra òptica serà una de les polítiques socials més importants del segle XXI perquè permet desenvolupar-se laboralment i socialment”. És per això, que el responsable de Polítiques Digitals ha subratllat que “el compromís del Govern de la Generalitat no només és fer arribar la fibra òptica a totes les capitals de comarca, sinó que també a tots els municipis de Catalunya abans del 2023”.
 
Puigneró ha recordat que “el Govern de Catalunya, conjuntament amb les diputacions, estem compromesos a fer arribar la fibra òptica a tot el país i així evitar que hi hagi ciutadans de primera i de segona”. En aquesta línia, el conseller ha destacat que Sant Quirze Safaja sigui el primer municipi on arribarà la fibra òptica de la Generalitat fruit d’aquest acord entre la Generalitat i la Diputació de Barcelona.
 
Compromís Nacional pel desplegament de la fibra òptica
 
Justament aquesta tarda, al Palau de la Generalitat, el president Quim Torra i els presidents de les quatre diputacions signaran el Compromís Nacional pel Desplegament de la Fibra Òptica amb la voluntat de fer arribar la banda ampla a la totalitat del país en els propers 4 anys,
 
L’objectiu del departament de Polítiques Digitals és connectar totes les capitals de comarca amb fibra òptica l’any 2020 i oferir serveis de connectivitat de banda ampla a tots els nuclis de població de més de 50 habitants l’any 2023. Per això, serà necessari desplegar 4.000 quilòmetres més de xarxa de fibra òptica.
 
La Generalitat va iniciar l’any 2010 el projecte d’extensió d’una xarxa de fibra òptica pròpia per arribar amb connexions de banda ampla a tots els municipis de Catalunya. Aquesta xarxa es posa a disposició dels operadors de telecomunicacions per tal que ofereixin serveis finalistes de fibra òptica als usuaris particulars, les empreses, els comerços o els negocis de restauració i turisme.