L'Ajuntament de Vic ofereix subvencions a empreses per contractar persones a l'atur

L’objectiu és seguir rebaixant la taxa d’atur al municipi fomentant la contractació de persones majors de 45 anys o menors de 30 anys que estiguin en situació d’atur

Un any més, l’Ajuntament de Vic ofereix subvencions a les empreses per contractar persones menors de 30 anys que disposin, com a mínim, d’un cicle formatiu de grau mitjà, o persones majors de 45 anys que estiguin a l’atur i empadronades a Vic. El regidor de Promoció Econòmica, Josep Arimany, remarca l’objectiu de “seguir treballant per reduir la taxa d’atur”.

En aquest sentit, cal recordar que el 2018 Vic va tancar la taxa d’atur amb un 5,6% menys d’atur que el 2017, amb 2.428 persones en situació d’atur. Segons dades de l’Observatori Socioeconòmic d’Osona, “els sectors de la salut, el coneixement i les TIC són els que tenen menys aturats per cada 1.000 llocs de treball”, exposa Arimany.

Per altra banda, el desembre de 2018 es van firmar 1.553 nous contractes a Vic, augmentant en un 3,87% els contractes indefinits i van disminuir en un 2,97% els contractes temporals respecte el mateix mes del 2017.

Subvencions d’un màxim de 5.400 euros per contractar persones a l’atur

Les sol·licituds per acollir-se a les subvencions de l’Ajuntament de Vic per contractar persones que estiguin a l’atur –majors de 45 anys o menors de 30 anys que disposin, com a mínim, d’un cicle formatiu de grau mitjà- es poden tramitar des del passat 15 de febrer. Les empreses que s’hi acullin podran rebre una subvenció d’un màxim de 5.400 euros per contractar, com a mínim durant mig any, una persona a l’atur.

Per accedir a aquest ajut econòmic les empreses hauran de formalitzar el nou contracte de com a mínim 20 hores setmanals, entre el 15 de febrer i el 30 de juny d’aquest any. A més, han d’estar al corrent de pagament amb Hisenda, la Seguretat Social i l’Ajuntament de Vic, i no haver fet cap acomiadament improcedent durant l’any 2018 o ERO en els darrers 3 mesos.

Per a més informació es pot contactar amb el Servei Local d’Ocupació i consultar tota la informació al següent document