Arriba el primer dels Carnavals d'Osona: 39è Carnaval de Centelles

El carnaval de Centelles, com el coneixem avui dia, està a prop de les 40 edicions. En aquest temps hi ha hagut dues etapes clarament diferenciades: una primera amb el grup de joves fundadors amb el nom de Grup Yerbabuena, els anys 1980 i una etapa institucional, amb l’Ajuntament, que va començar l’any 1989 amb la creació de la Comissió del Carnaval.

Els Yerbabuena van organitzar el carnaval de 1980 i després es van convertir en la Comissió del Carnestoltes de 1981 a 1986. Van ser els recuperadors dels carnavals al poble i van fer del carnaval de Centelles una referència obligada que ha anat continuant al llarg dels anys.

Quan el grup Yerbabuena va plegar, es va plantejar que l’Ajuntament organitzés la festa. El 1987 el va organitzar la Societat Coral la Violeta amb la col·laboració de l’Ajuntament, però la iniciativa no va tenir continuïtat i l’any 1988 no n’hi va haver.

L’any 1989 la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament va recuperar el Carnaval i va organitzar una nova comissió de la festa.

Des dels seus inicis el carnaval de Centelles es celebrar una setmana abans del que marca el calendari i del que es fa als altres llocs, i aquesta tendència es continua perquè els centellencs i les centellenques puguin gaudir dels carnavals d’altres llocs.

Font: web de l'Ajuntament de Centelles