Osona Turisme aposta novament per la sostenibilitat i la qualitat del sector turístic de la comarca

Osona Turisme actua com a referent i treballarà per l’obtenció de Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere com a Destinació Turística.

El Compromís per la Sostenibilitat Biosphere l’implanta Osona Turisme amb el suport tècnic i econòmic de Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç de Barcelona.

Tots els agents participants persegueixen, doncs, la sostenibilitat de la destinació en el seu conjunt en base a la gestió dels recursos, de manera que puguin satisfer les necessitats econòmiques, socials i estètiques de la destinació; respectant a la vegada la integritat cultural, els processos ecològics essencials, la diversitat biològica i els sistemes que sostenen la vida.

Biosphere és el segell del Sistema de Turisme Responsable de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR). Certificació de turisme sostenible, voluntari i independent. Es desenvolupa a partir dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) pautats en la Carta Mundial de Turisme Sostenible +20 i les directrius de la Cambra del Clima de París.

Durant aquest 2019 el Consell Comarcal d’Osona - Osona Turisme treballarà per tal d’obtenir el distintiu com a destinació que treballa per la Sostenibilitat Turística. A part de l’entitat, un total de 29 empreses i entitats del sector renoven la seva adhesió mentre que s’hi incorporaran 13 empreses i entitats noves.

Entre els nous adherits hi trobem 1 càmping, 2 allotjaments rurals, 1 HUT, 1 alberg, 2 comerços, 2 centres d’interpretació o espais visitables, 1 empresa d’activitats i 2 destinacions que estan repartits entre els municipis de Vidrà, Tavèrnoles, Vic, Olost, Viladrau, Les Masies de Roda, Sant Pere de Torelló i Santa Creu de Jutglar. Aquestes empreses treballaran amb el compromís durant tot l’any participant en sessions formatives, tallers i auditories.

D’altra banda, complementant l’aposta per la qualitat turística es realitza un nou desplegament de Punts d’Informació Turística (PIT), en el que 21 empreses participaran en la renovació, mentre que 17 empreses i entitats noves treballaran per a l’obtenció del Punt d’Informació Turística d’Osona.

Entre els nous punts d'informació hi ha 1 càmping, 3 allotjaments rurals, 1 HUT, 1 alberg, 1 restaurant, 5 centres d’interpretació o espais visitables, 1 gremi, 1 empresa d’activitats, 2 empreses de guiatge i 1 destinació. Repartits entre els municipis Vic, Sta. Eugènia de Berga, Perafita, Vidrà, Viladrau, Sant Pere de Torelló, Sant Bartomeu del Grau, Tavertet, Oristà, Lluçà, Montesquiu, Les Masies de Roda, Santa Eulàlia de Puigoriol i Santa Creu de Jutglar.

Els Punts d'Informació Turística rebran sessions formatives sobre el sector turístic de la comarca, atenció al client, tallers de “networking” entre empreses o creació de producte, així com una sortida de descoberta del territori.

 

A la fotografia, tots els distingits amb el Compromís per la Sosteniblitat Biosphere i en el programa de Punts d'Informació Turística 2018.