Aquest diumenge torna la Festa dels Tonis a Vic

Aquest cap de setmana tindrà lloc la celebració del Mercat dels Tres Tombs, el dissabte 16, i la Festa dels Tonis, el diumenge 17

 

Aquest diumenge torna la Festa dels Tonis a Vic

Cartell de la Festa dels Tres Tombs de Vic

L’associació dels Tres Tombs de Vic organitza un any més la Festa dels Tonis a la ciutat, que aquest any es completa amb el Mercat dels Tres Tombs. Durant tot el dissabte es podrà gaudir del mercat d’olis i vins que tindrà lloc al carrer Manlleu. El diumenge, com ja és tradició, tindrà lloc la Festa dels Tonis de Vic, que es va recuperar l’any passat amb una nova associació al capdavant constituïda amb la col·laboració de l’Ajuntament després de la suspensió del passant l’any anterior.

 

La festa començarà a les 9 del matí amb el tradicional esmorzar al Sucre. A les 11 del matí està previst que surti el passant a fer un recorregut per la ciutat. Aquest és l’acte més lluït de la festa ja que veïns i visitants surten al carrer per veure desfilar els animals. Cavalls de tir i de sella, ponis, animals de companyia i alguns carruatges i carros, acompanyats de genets i traginers amb els mocadors de coll i la vestimenta tradicional.

 

Cap a dos quarts d’1 del migdia tindrà lloc a l’església del Carme la benedicció dels animals i tot seguit, el passant desfilarà cap al carrer Verdaguer, a l’entrada de la plaça Major, on es lliuraran els obsequis i records als participants.

 

El passant estarà, com és costum, encapçalat pels abanderats a cavall. Darrera seu, tota la comitiva de cavalls, ponis i carros i al final, els animals de companyia amb tots aquells propietaris que desitgin prendre part a la celebració.

 

Des de l’any passat, aquest és un dels elements destacats i característics de la Festa dels Tonis de Vic que manté la voluntat d’ampliar la participació ciutadana, tot donant un major protagonisme a les mascotes i als animals de companyia en general.

 
 

La recuperació d’una festa

 

L’any passat es va constituir la nova associació dels Tres Tombs de Vic amb la col·laboració de l’Ajuntament que va permetre recuperar aquest esdeveniment. Enguany és doncs la segona edició de la nova associació amb el suport de l’Ajuntament qui n’agafa les regnes i espera consolidar de nou aquesta activitat amb tants anys d’història.

 

El passant començarà i acabarà el seu recorregut a l’aparcament d’El Sucre, i continuarà per aquests altres carrers carrer Doctor Junyent, Rambla Sant Domènec, Rambla del Bisbat, Rambla dels Montcada, Rambla del Passeig, Rambla del Carme, Rambla de les Davallades, carrer Jacint Verdaguer, carrer Bisbe Morgades, carrer Pare Gallissà, plaça de l’Estació,  carrer Jacint Verdaguer -fi del recorregut-, Rambla Hospital i carrer Doctor Junyent –com a camí de retorn-.