Centelles prepara la gresca a Osona amb el Cau de Bruixes i el primer gran carnaval

Organitzen una batucada i música ambient perquè no quedi un temps mort entre el final de la rua i el ball del Carnaval.

Centelles ja ho té tot gairebé tot a punt per encetar la gresca i la disbauxa a Osona amb el 22èCau de Bruixes i el 39è Carnaval, el primer de la comarca. Durant la roda de premsa, l'alcalde Miquel Arisa ha explicat que en el Cau de Bruixes esperen rebre entre 7.000 i 10.000 persones. "El dia fort és el 16 de febrer", ha dit l'alcalde, remarcant que hi haurà el Mercat Màgic i la concentració de bruixes, on es coneixerà la bruixa de l'any.

Arisa també ha volgut dedicar un homenatge a Carme Giol, traspassada recentment i que va ostentar el títol de Bruixa de l'any el passat 2006. Durant la roda de premsa, també hi havia la Bruixa del 2018, Meri Baulenas, que ha animat a tothom a fer-los arribar remeis casolans per al ritual de dissabte.
D'altra banda, tal com ha explicat Toni Puigdomènech, el mercat té un gran èxit i hi haurà una setantena de parades. "Tenim una llista d'espera de 10 o 12 parades per poder ocupar els espais", ha afegit. Per acabar, l'alcalde ha remarcat que es tracta d'un "programa ambiciós, que ens fa molta il·lusió i que volem que tothom en sigui partícep".
 

Meri Baulenas, a la dreta, és la Bruixa de l'any 2018. Foto: Carles Fiter


Un carnaval sense pausa

A la roda de premsa també s'ha presentat la 39a edició del Carnaval de Centelles. El mateix diumenge 17, després del Cau de Bruixes, es farà el pregó a càrrec d'Accent Jove a la una del migdia. El divendres 22, al matí, hi haurà el Carnaval de les escoles. Tot i això l'activitat principal és la rua del dissabte, 23.

La regidora de Festes Neus Verdaguer ha destacat que enguany hi havia un temps mort entre el final de la rua i l'inici del ball. Per això "a les 11 s'obrirà el pavelló amb música d'ambient". "Amb una batucada intentarem que el jovent baixi fins al pavelló", ha afegit la regidora. En aquest sentit, ha explicat que, com en els darrers anys, s'aposta per la música en viu i hi haurà el grup Versión imposible. El final de festa anirà a càrrec del dj. local kuRu. També ha apuntat que hi haurà informació per la prevenció de drogues i alcohol, i un punt lila per atendre, si és necessari, agressions sexistes.

Per la seva banda, des de la comissió organitzadora, Joan Planas ha remarcat que la inscripció on-line ha estat un èxit i que, fins al moment, hi ha unes 18 comparses inscrites. Planas ha apuntat que mantenen el nombre d'inscripcions dels darrers anys i que esperen que hi participi unes 1.000 persones, entre carrosses i individuals.

El recorregut de la rua serà: sortida de la residència Sant Gabriel, avinguda de les Escoles, el Passeig, carrer Anselm Clavé, carrer del Marquès de Peñaplata, carrer de l'Estació, ronda de les Coromines, parc del Pla del Mestre, carrer de Girona, carrer de Sant Joan, carrer del Socós i plaça Major.
 

 Consulta tota la programació del Cau de Bruixes

Article de Carles Fiter a Osona.com