PIMEC insta al Departament de Treball a iniciar quan abans el procediment d'acreditació i atribució de la quota de representativitat institucional

Les raons de la patronal obeeixen a la inseguretat jurídica que està provocant el retard de la Generalitat perquè no fa efectiva la sentència que ressol la capacitat i competència del Govern català de poder mesurar la representativitat.

Més de 200 representants de gremis i associacions empresarials han participat a la sessió informativa que ha tingut lloc a l’Hotel Abba Sants sota el títol “El dret a decidir de les pimes”. L’objectiu de la reunió ha estat explicar als socis col·lectius de l’entitat quina és la situació actual sobre el procediment d’acreditació i atribució de la quota de representativitat institucional que la Generalitat de Catalunya ha de posar en marxa.

El president de PIMEC, Josep González, durant la seva intervenció, ha instat al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, a “iniciar quan abans el procediment d’acreditació i atribució de la quota de representativitat institucional”, tal com va resoldre de forma històrica el Tribunal Suprem atorgant la capacitat i competència al Govern de la Generalitat de poder mesurar la representativitat.

En aquest sentit, González ha manifestat la inseguretat jurídica que està provocant aquesta tardança i ha recordat que “aquest procediment s’hauria d’haver iniciat el 15 de setembre de 2018, d’acord amb el preacord signat entre el mateix Departament de Treball, PIMEC i Foment del Treball, el passat 27 de juliol”. Aquest procediment s’hauria d’haver iniciat fa mesos després que Foment del Treball no respectés el preacord, que preveia un repartiment paritari en la representativitat, que PIMEC considerava just, legal, equitatiu i necessari per poder defensar i representar els interessos de les petites i mitjanes empreses i professionals autònoms, que representen el 99,8% del teixit empresarial i el 70% dels treballadors de Catalunya.