El Consell Comarcal d'Osona celebra els seus 30 anys

El Consell Comarcal d’Osona va celebrar ahir dimecresels seus 30 anys amb un acte institucional que va tenir lloc a la Sala Sert de l’Edifici El Sucre de Vic.

Més d’un centenar de persones entre persones treballadores del Consell i representants polítics i institucionals del territori i del govern de la Generalitat van assistir a l’acte.

Enric Castellnou, expresident del Consell Comarcal d’Osona (1999-2003), va encetar els parlaments amb un discurs en què va agrair l’esforç i la suma de voluntats de tots els que han participat al projecte en aquests 30 anys, així com a les persones treballadores del Consell.

Castellnou va tancar el seu discurs amb un record per als presos polítics qualificant “d’ignomínia” la situació actual.

Per la seva banda, l’actual president del Consell Comarcal, Joan Roca, va reivindicar que “Osona és i ha de continuar sent una comarca pionera” i que per això, calia la confluència de “tres elements necessaris a destacar i preservar: l’excel·lent equip humà de la casa, el consens polític i la confiança que els municipis sempre han tingut cap a la institució”.

El president va remarcar “aquest Consell Comarcal ha estat sempre al costat dels municipis i s’ha anat dotant d’una cartera de serveis pensada i enfocada en acompanyar els ajuntaments, especialment els més petits. Aquesta vocació queda ben palesa en serveis com l’abocador comarcal, la recollida de residus, la prestació dels serveis socials bàsics, la gestió de l’aigua en alta, els tècnics compartits de joventut o l’agencia local de l’energia, per citar-ne només alguns exemples”.