‘Inscripcions i missatges desconeguts de la ciutat de Vic' enceta les visites guiades dels diumenges d'aquest any

L’any passat, 771 persones van participar en aquest tipus de visites guiades, que canvien de temàtica cada mes i que són ofertes per l’Oficina de Turisme de la ciutat

 

‘Inscripcions i missatges desconeguts de la ciutat de Vic’ enceta les visites guiades dels diumenges d’aquest any

Una ruta que posarà una mirada insòlita sobre portalades, façanes i altres elements arquitectònics a la recerca de missatges d’altres èpoques serà l’encarregada d’obrir aquest proper diumenge el cicle de visites guiades dels diumenges de l’any 2019. Sota el títol ‘Inscripcions i missatges desconeguts de la ciutat de Vic’, es buscarà conèixer el relat que hi ha darrere d’aquests vestigis en forma de missatge, alguns relacionats amb la mobilitat o els serveis de la ciutat, i que han perdurat malgrat el pas del temps. Així, es posarà el focus en èpoques tan distants en la història com són les Guerres Carlines o la Guerra Civil, entre altres.

Les visites guiades temàtiques, que canvien cada mes, tenen lloc els diumenges a les 12 del migdia, i tenen una durada aproximada d’una hora i mitja. Són gratuïtes pels menors de 12 anys i els adults paguen 4 €. Cal fer reserva prèvia trucant a l’Oficina de Turisme (93 886 20 91).

 
 

Una proposta consolidada

L’any passat, 771 persones van participar en les visites guiades dels diumenges a la ciutat, incrementant lleugerament la xifra d’assistència de l’any 2017, que va ser de 751 participants. Les rutes que van cridar més l’atenció als visitants van ser les que es van dedicar als ‘Fòssils a la ciutat dels Sants’ (desembre, 130 persones), ‘La Guerra Civil a Vic’ (febrer,119 persones) i ‘El Vic Daurat’ (maig, 114 persones).

“Les visites guiades van començar l’any 2012 amb 296 visitants, i al cap de sis anys, aquesta xifra ha pujat més d’un 160%”, explica la regidora de Turisme, M. Carme Bover.