Osona Turisme celebra la VI Nit del Turisme

Un centenar de persones van assistir el passat 29 de novembre a la 6a edició de la Nit del Turisme. La gran afluència de públic, formant majoritàriament per empreses del sector i membres d’ajuntaments avalaven la consolidació d’aquest acte.

La nit dedicada al turisme va començar amb la reunió del Consell General de l’organització especial Osona Turisme, màxim òrgan de govern i administració, sessió en la qual es va aprovar la memòria anual de 2018 i el pla d’accions i pressupost 2019. A continuació es va celebrar l’acte institucional de la VI Nit del Turisme seguit d’un pica-pica servit pel restaurant Barecu membre d’Osona Cuina.

En un acte amenitzat per Pep Poblet i amb l’assistència del diputat adjunt de turisme de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, van intervenir el president d’Osona Turisme, Josep M. Freixanet, el conseller delegat Àlex Montanyà i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca.

En la seva intervenció, Freixanet va destacar la “clara voluntat d’internacionalització d’Osona Turisme, fonamental per a la consolidació del turisme a la comarca”.

El conseller delegat, per la seva banda, va fer una explicació detallada de les accions que es fan durant l’any, va explicar qui en forma part actualment i els objectius pels quals es treballa “suport a les empreses del sector turístic, desenvolupament de nous projectes engrescadors pel sector i pel turista, així com la promoció i difusió de la comarca d’Osona com a destí turístic d’interès”

En el mateix acte es va explicar el contingut i format de la nova pàgina web d’Osona Turisme, basada en la promoció, comunicació i comercialització, de contingut amè i actual.

29 empreses i entitats han estat distingides enguany amb un diploma Biosphere i la implementació del programa Punts d’Informació Turística (PIT) s’ha atorgat a 20 empreses i entitats més. Es va fer una foto de grup, després que el conseller Àlex Montanyà les anomenés una per una.

Així mateix, dues empreses van explicar les seves experiències. El Parc de les Olors de Taradell, representant del sector públic, va parlar de la història del barballó, planta arrelada al municipi i la intenció de recuperar aquesta planta identitària.

Per la seva banda, Osona Cycling, representant del sector privat, va explicar el seu projecte que consisteix en les rutes en bicicleta per tota la comarca d’Osona.

Ja en la part final dels parlaments van intervenir Josep Salom, diputat adjunt de Turisme i Joan Roca, president del Consell Comarcal.

Salom, després d’agrair poder estar en un acte de la seva comarca i d’agrair la feina que es fa des d’Osona Turisme per la promoció del territori, va remarcar que “la Diputació està i ha estat sempre al costat dels municipis i de la seva gent” i va afegir que “una comarca tan rica en patrimoni, en festes, en cultura i en indrets tan especials, sempre trobarà suport en la Diputació pels projectes que tiri endavant”.

Roca, per la seva banda, va cloure l’acte institucional i va donar pas a la part més lúdica de la nit, tot afegint que “la voluntat del Consell Comarcal és la de continuar promovent la comarca en tots els àmbits i que portar turisme a Osona és un benefici per molts sectors”.