La Fira de Santa Llúcia i Festival de la Infància, dues propostes per gaudir de les festes

La Fira de Santa Llúcia es farà el 15 i 16 de desembre a la Plaça dels Màrtirs. El Festival de la Infància s’instal·larà al Sucre els dies 27, 28 29 i 30 de desembre i 1, 2 i 3 de gener

Aquest cap de setmana, la plaça dels Màrtirs acollirà una nova edició de la Fira de Santa Llúcia. El regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Benjamí Dòniga, i la regidora de Comerç i Consum, Maria Carme Bover, han explicat aquest matí els detalls d’aquesta cita comercial, acompanyats de Toni Ortiz, responsable del Festival de la Infància, que ha donat a conèixer la proposta que ha preparat aquest any pels més petits.

La novetat més important de la Fira de Santa Llúcia és que, a diferència d’edicions anteriors, en què es feia en divendres i dissabte, aquest any es farà durant tot el dissabte i el diumenge al matí. Coincidirà que aquest diumenge és un dels festius en què el comerços tenen permís per obrir.

Una vintena de parades oferiran productes relacionats amb el Nadal com pessebres, tions, elements de decoració i queviures. La venda de productes artesanals es complementarà amb un seguit de mostres i tallers de manualitats. Els Gegants i Grallers del Barri de Santa Anna organitzaran diferents activitats infantils relacionades amb el Nadal, on s’obsequiarà amb un petit tió a tots els participants. A més, es mostrarà com elaborar una felicitació amb volum en un taller impartit per Packdart. Hi haurà també un espai de maquillatge nadalenc amb Intríngulis i es decoraran bastons per cagar el tió. També actuaran l'Associació Coral del Remei, la Coral Xicalla, la Colla Sardanista La Riallera i Grallers del Barri de Santa Anna. El regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, ha afirmat que “des de L’Ajuntament apostem per la promoció i el comerç de proximitat i li donen suport, com és el cas d’aquesta fira que contribueix a dinamitzar l’Eixample Morató”. A la plaça dels Màrtirs, durant aquest dos dies, també es faran castells i cercaviles, i es podrà participar en una tómbola, a càrrec dels Gegants i Grallers del Barri de Santa Anna.

Per la seva part, el responsable del Festival de la Infància, Toni Ortiz, ha exposat les novetats d’aquesta edició, que està dedicada als pirates. Una d’elles és que el preu de les entrades serà més econòmic ja que es farà un preu únic de 5 euros (un euro menys que l’any passat) pels nens i nenes de 3 a 14 anys. La resta de visitants podrà entrar gratuïtament.

Una de les principals atraccions, segons ha explicat Ortiz, serà que “ el Futbol Club Girona i la Fundació Dúctil Benito ens han proporcionat unes taules per jugar a futbol i és possible que des del Club vinguin a fer alguna demostració”. El Festival de la Infància es repartirà en 5 àrees diferenciades: Els Mars del Sud, El Vaixell Pirata, la Illa del Tresor, La Taverna dels Espectacles i El Petit Galió. Al Festival s’hi podrà fer escalada en rocòdrom, futbol sala, voleibol, manualitats, tallers de dibuix, gaudir d’una ludoteca i escoltar contes teatralitzats, entre d’altres activitats.

El Festival de la Infància estarà instal·lat al pavelló comercial del Recinte Firal El Sucre els dies 27, 28, 29, 30 de desembre del 2018 i 1, 2 i 3 de gener del 2019, i l’horari de funcionament serà de 16h a 20h.