La Fira Joc Joc de Tona celebra a la majoria d'edat amb 6.500 visitants

La Fira Joc Joc de Tona ha celebrat a la majoria d'edat amb èxit. Unes 6.500 persones van passar aquest diumenge per la 18a edició del certamen. Així ho explica Xavier Socías, de l'organització, remarcant que "és un salt més que considerable", tenint en compte que el 2017 hi van assistir uns 4.500 visitants. "La campanya de comunicació va funcionar molt bé i va venir molta gent sobretot de Barcelona", afegia.

Entre les novetats destacava la incorporació de l'espai "Tona juga" amb tres elements: la ludoteca de Tona; un espai per Tona de Màgia; i jocs de taula creats per alumnes dels centres eductius del municipi. "Va tenir una bona acollida i el públic va poder veure com han treballat els joves amb aquest projecte de ciutat", apunta. Les altres novetats que hi havia va ser els espectacles al pavelló i la incorporació d'un escape room i un break-out, un joc en què s'havia de resoldre l'enigma a través de les pistes repartides pels dos pavellons. Tots dos van tenir èxit.

Amb ganes de créixer

Durant la roda de premsa de presentació de la 18a edició, els seus organitzadors anunciaven les ganes de créixer del festival. "Té molt potencial de creixement i la nostra idea és ampliar-la", deia el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Pere Senyé, destacant la capacitat d'aglutinar un públic "intergeneracional". En aquest sentit, l'alcalde Josep Salom afegia que es plantegen que la fira "pugui caminar sola com una única entitat amb una altra data, sense la tutela de la Festa Major d'Hivern".

"Fer-la al pavelló té moltes coses positives, com la comoditat i la logística, però l'espai és limitat", deia Salom, remarcant que tenen la intenció de fer-lo créixer i diversificar l'oferta i especialitzar-se. D'aquesta manera, es canviaria de dates i per tant es podrien fer servir espais que fins al moment se solapen amb altres actes de Festa de Sant Andreu.