Es posa en marxa la campanya ‘Nadal és molt Vic' amb l'encesa de l'enllumenat nadalenc

Càritas Arxiprestal ha estat l’entitat convidada per encendre les llums de Nadal en un acte que ha finalitzat amb un concert de Tastet de Gospel

Vic va donar dissabte passat el tret de sortida a la campanya ‘Nadal és molt Vic’ amb l’acte d’encesa dels llums de Nadal de la ciutat, celebrat a la plaça Major. Una entitat del tercer sector, Càritas Arxiprestal, va ser convidada per encendre els llums en reconeixement a la tasca d’acompanyament que realitzen en el procés d’inclusió social d’atenció a les necessitats bàsiques per persones en situacions d’emergència. L’acte es va cloure amb un concert del grup coral Tastet de Gospel.

La regidora de Comerç, M. Carme Bover, va remarcar la tasca social que realitzen les entitats del tercer sector que es dediquen a treballar pels més desfavorits, com Càritas Arxiprestal, sobretot en l’època de Nadal. La regidora va subratllar també la professionalitat del comerç a la ciutat: “Darrere el taulell del comerç de proximitat hi trobem un comerciant expert i format que ens pot aconsellar entre una gran varietat de productes de qualitat”. Bover va finalitzar la seva intervenció explicant que “aquest és el primer any que celebrem l’acte d’encesa de l’enllumenat i esperem poder repetir-ho en un futur amb altres entitats del tercer sector i altres espais per poder visualitzar diferents eixos comercials”.

El president de Vic Comerç, Toni Brachs, va detallar que diverses zones de la ciutat, com ara la Rambla del Passeig, la plaça dels Màrtirs o el Remei havien adaptat l’enllumenat a tecnologia LED, cosa que els fa més sostenibles. Brachs va elogiar també “la bona línia de col·laboració total entre Ajuntament, entitats, comerciants i veïns i veïnes, ja que hem trobat una fórmula equilibrada i exitosa en què s’emmirallen altres poblacions”.

El president de Càritas Arxiprestal, Jeroni Vinyet, va celebrar que l’encesa dels llums de Nadal “ajuda a portar alegria als dies que s’acosten”, però va assenyalar que “no cal perdre de vista que hi haurà moltes famílies que no podran tenir les necessitats bàsiques cobertes, a causa de les desigualtats socials generades per la societat de forma permament, i que cal trobar-hi solucions valentes per posar fi a aquesta situació”.
Nadal és molt Vic

Sota el títol de ‘Nadal és molt Vic’, la campanya ha agrupat tots els actes que se celebraran en l’època de Nadal a la ciutat. Alguns dels actes més destacats són la celebració de la 75a. Cavalcada de Reis a Vic, que s’acompanyarà d’una projecció gratuïta del curtmetratge “El secret més ben guardat” el proper 16 de desembre al Cinema Vigatà, i que explica l’afecte dels Reis d’Orient amb la ciutat de Vic. També prenen protagonisme el patge Berenguer i per primera vegada la patgessa Dolça, que recolliran les cartes dels infants de la ciutat el 29 i 30 de desembre i l’1 de gener a Casa Masferrer. Com és tradicional, també s’han programat diverses sessions d’Els Pastorets de Josep M.Folch i Torres, a l’Atlàntida de Vic.

Podeu trobar tota la programació de #NadalÉsMoltVic aquí.