Osona té 13 nominacions d'11 granges al Porc d'Or

Onze granges d’Osona sumen 13 nominacions a alguns dels premis Porc d’Or d’aquest any, que es donaran el proper 23 de novembre a Lleida. Aquest és un dels anys –de la darrera dècada– amb menys nominacions i granges. Tot i així, hi ha nominacions a les diferents categories i mides d’explotacions. Per primera vegada, Catalunya no és la primera comunitat amb nombre de nominacions. Aragó és la primera mentre que Catalunya queda en segona posició.

En la categoria de granges petites, fins a 200 maress’ha seleccionat la granja El Castell, de Sant Pere de Torelló, que és de Pinsos Sant Antoni. Ja en la categoria de 201 a 500 mares hi trobem la granja La Farigoleta, de Calldetenes, la granja Vernera, de Sant Boi de Lluçanèsi les granges Casamitjana, de Gepesa-Grup Vall Companys, de Moià, i Mas Fàbregas, de Viladrau, del grup Gepork.

D’explotacions que tenen entre 501 i 1.000 mares hi ha cinc nominacions a les granges El Serrat, de Sant Boi de Lluçanès i de Pinsos Sant Antoni; Molist-Can Toi, de Sant Martí Sescorts, Espadaler, de Sant Quirze de Besora, i la granja Castellets, de Taradell, totes dues de Pinsos Sant Antoni.

En la quarta categoria, la de granges d’entre 1.001 i 2.000 mares, s’ha triat la granja Sant Martí, de Sant Martí de Centelles i de Pinsos Grau ien la cinquena categoria, la de granges que tenen més de 2.001 mares, hi opta la Granja Solallong, de Sora, de Quim Rovira.