Les rutes als barris de Vic, en paper

La Regidoria de Turisme edita els articles publicats a EL 9 NOU de les rutes ideades i conduïdes pel guia Xavier Cervera durant dos anys

Admirar l’interior de l’ermita de Sant Sixt, avui un fet excepcional. Irrompre, bocabadat, a l’antic cementiri de la comunitat caputxina, amagat sota la sagristia de l’església de la Divina Pastora. Baixar els graons de la font de Sant Pere per imbuir-se de la figura de Josep M. Pericas. Intentar mirar a través del petit finestral que amaga les restes de la capella romànica del desaparegut Hospital de Sant Jaume o dels Leprosos, avui dins d’una serradora, i quedar-se amb les ganes d’entrar-hi. Pujar al campanar de la Guixa i constatar, a vista d’ocell, l’ànima rural d’aquest poble amb identitat pròpia. Resseguir diferents molins de la Serra-de-senferm, testimonis d’un paisatge avui difuminat. Són alguns detalls que van poder viure i experimentar els participants d’una proposta de rutes guiades per Vic, titulada “Mirades singulars des dels barris”. Les passejades, de caràcter mensual, van començar el març de 2016 al barri del Remei i van culminar el juny d’aquest al de la Serra-de-senferm. En total, 12 mirades dins del cor mateix dels barris de la ciutat i a l’entorn del municipi.

Impulsat des de l’Oficina de Turisme, les visites van ser conduïdes pel mateix ideòleg de la proposta, el guia de Fòrum Vicus Xavier Cervera. I el cicle va tenir una gran resposta de públic, obligant a doblar totes les sessions –hi van acabar passant un miler de persones–. Ja llavors, la mateixa regidora de Turisme, Maria Carme Bover –que va seguir personalment totes les rutes–, ja va manifestar la voluntat de preservar d’alguna manera la iniciativa. I la fórmula ha estat editant els reportatges que EL 9 NOU va anar publicant de cada una d’aquelles visites, de la mà del periodista Miquel Erra.

L’edició d’aquest llibret es va presentar aquest dijous al vespre, davant d’una Sala de la Columna plena a vessar. “Aquest treball és un reconeixement a tots els barris que conformen aquesta ciutat meravellosa”, va destacar l’alcaldessa, Anna Erra, convençuda que “com més es coneix una ciutat, més s’estima”. Xavier Cervera va voler fer un agraïment a “tota la gent” que, d’alguna manera o altra, havien contribuït a configurar cada una de les rutes. El llibret es distribuirà gratuïtament als veïns i també es podran trobar a la mateixa Oficina de Turisme.

Font: El9nou.cat