El formatge madurat de cabra ecològic del Mas El Garet, el sisè millor del món

El formatge madurat de cabra ecològic de Mas El Garet de Tona és el sisè millor del món

Un formatge d’Osona ha estat reconegut entre els deu millors del món en el certamen internacional World Cheese Awards, el més important del sector, on hi participen més de 3.400 formatges.
 

Es tracta del formatge madurat de cabra ecològic de Mas El Garet de Tona, que aquest any ha ocupat la sisena posició mundial amb la medalla de súper or.

Aquest formatge s’elabora amb llet ecològica de cabra i es deixa madurar entre 8 i 12 setmanes, depenent de la mida de la peça. De Mas El Garet també s’ha reconegut el formatge de pebre amb una medalla d’or, i el formatge Garrotxa amb una de plata.

No és l’única empresa d’Osona premiada en el certamen d’aquest any, la formatgeria Betara d'Olost s'ha emportat un total de set medalles: un or, pel seu formatge de cabra farcellet; quatre plates pel seu formatge ecològic de cabra, blau atrevit, d'ovella ecològic i vaca ecològica; i dos bronze per l'ecològic de cabra amb cervesa ecològica i pel de vaca.