Campanya gastronòmica de la castanya

En la segona edició de la campanya hi participen fins a nou restaurants del col·lectiu Osona Cuina i del Parc Natural del Montseny, que inclouran a la seva carta propostes de plats elaborats amb castanyes. D’aquesta manera, es podran gaudir d’una vintena de plats representatius de la cuina osonenca amb aquest producte tan característic.

Els restaurants participants són l’Àgora, el Xalet la Coromina i Can Berri de Viladrau; Ca l’U, el Barecu i el Gravat de Vic; l’Arka de Santa Eugènia de Berga, Ca l’Ignasi de Cantonigròs i la Fonda Sala d’Olost.

A més, al llarg del mes es portaran a terme diferents activitats relacionades amb la castanya, totes elles tenen lloc al municipi de Viladrau. La primera de les activitats és aquest mateix cap de setmana, que se celebra la Fira de la Castanya, un certamen que uneix cultura, tradició i activitat comercial.

El proper 31 d’octubre a partir de les 19h, hi haurà el Ball de Bruixes, un esdeveniment que commemora l’episodi tràgic de la persecució de les bruixes amb un espectacle on s’ofereixen castanyes torrades. El 3 i 9 de novembre es realitzarà l’activitat ‘Coneix el món de la castanya’, que consisteix en la visita de castanyers centenaris i degustació de productes de castanya i derivats.

Per altra banda, des d’EduCA preparen pels dies 1, 4, 11 i 18 de novembre una matinal titulada ‘Castanyes, Castanyers i Tardor: un moment únic al Montseny’. Es tracta d’una passejada familiar pels boscos i corriols per tal de conèixer i experimentar el passat, el present i el futur d’un dels arbres més emblemàtics del Parc Natural del Montseny. Una proposta motivadora que us farà viure les castanyedes del Montseny de manera responsable, diferent i única, en el seu moment culminant, la tardor. 

Per més informació visita el següent enllaç.