Arrenca la 24a Fira de la Castanya de Viladrau

Aquest divendres hi haurà el tradicional lliurament de guardons i dissabte i diumenge es desplegarà pròpiament la fira

Viladrau protagonitzarà aquest cap de setmana una de les cites firals per excel·lència que s’organitzen a la comarca d’Osona: la Fira de la Castanya de Viladrau, que arriba a la 24a edició. Si el temps acompanya, hi tornarà a haver riuades de visitants. Com a preàmbul, aquest mateix divendres al vespre, a la plaça Major, hi haurà el tradicional lliurament de guardons dela fira. Enguany, la Castanya de Plata recaurà en la Fundació Areté i el Pelló de Plata el recollirà l’alpinista Ferran Latorre.

Dissabte es posarà en marxa pròpiament l’espai firal, repartit per tot el centre del poble, que aplegarà una setantena d’expositors, a partir de tres grans criteris: les parades que munten els mateixos veïns i comerços del poble; les dels productors de proximitat, bàsicament d’Osona i l’àrea del Montseny, i els artesans.

A banda de les parades, el poble es tornarà a omplir d’activitats lúdiques, pensades per al públic familiar que acostuma a visitar la fira. Entre els tallers destaquen, com a novetat, un taller de pirogravat sobre fusta de castanyer, a càrrec de Jordi Costa; i un altre per aprendre a fer pa, a la parada del forn de Davi Olaria. També es repeteix un taller per aprendre a torrar castanyes, que l’any passat va tenir molt bona acollida.

Entre les propostes lúdiques no hi faltarà, dissabte a la tarda, el més autòcton dels espectacles de carrer, La càfila del cavaller d’Espinzella. Tampoc les passejades botàniques i de connexió amb la natura, entre les quals una sortida de bany de bosc, que promou la Fundació Vincles, i que es repetirà dissabte al matí i diumenge a la tarda.

Un dels plats forts de diumenge tornarà a vincular cuina i castanyes. Es tracta del tradicional Tastet Gastronòmic, a partir de 2/4 de 2 del migdia, que implicarà nou restaurants del municipi. La inauguració anirà a càrrec de Francesc Camprubí, cuiner del restaurant Ralet, de Vic, que hi prendrà part com a membre del Gremi d’Hostaleria d’Osona. El preu de cada tapa és de dos euros i si es compren cinc tiquets es poden aconseguir les receptes de cada un dels platets que se serviran.

Una de les novetats d’enguany està vinculada a facilitar l’arribada al poble. Per això, s’ha habilitat un servei d’autocar que sortirà de l’estació d’autobusos de Vic i farà parada a Sant Miquel de Balenyà, pensant en aquells visitants que viatgin en tren o els que es vulguin estalviar la incomoditat de buscar aparcament per Viladrau. L’autocar farà dos viatges d’anada (a les 10 i les 12) i dos de tornada (a les 5 i les 7). El cost és de 10 euros.