Interior signa l'adhesió de Viladrau i Taradell a la xarxa Rescat i amplia el conveni de Vic

El conseller d’Interior, Miquel Buch, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, han signat aquest migdia un conveni entre l’Ajuntament, l’empresa d’Aigües del municipi i el Departament d’Interior per posar en funcionament i gestionar les instal·lacions de ràdio i telecomunicacions necessàries per donar cobertura a la Xarxa Rescat a la ciutat.
 
Després de la signatura també s’ha celebrat una Junta Local de Seguretat, on hi han participat els màxims responsables dels cossos de seguretat i emergències. La sessió ha servit per analitzar l’estat i les problemàtiques en matèria de seguretat del municipi.
 
 
Els ajuntaments de Taradell i Viladrau s’adhereixen a la xarxa Rescat
 
Abans de la Junta de Seguretat de Vic, el conseller d’Interior s’ha desplaçat a Taradell, on s’ha reunit amb l’alcalde del municipi, Lluís Verdaguer, el director dels Serveis Territorials del departament d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes, el director de l’Oficina de Coordinació de la xarxa Rescat, Xavier Rius i la sub-directora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto.  
 
Després de signar el llibre d’honor del consistori, el Departament i l’Ajuntament han formalitzat l’adhesió de Taradell a la xarxa de radiocomunicacions d’emergències i seguretat de Catalunya (Rescat) en l’àmbit dels vigilants municipals.
 
D’altra banda, el conseller d’Interior també es desplaçarà aquesta tarda a Viladrau, on signarà amb l’alcaldessa, Margarida Feliu, l’adhesió del municipi a la xarxa Rescat en l’àmbit dels vigilants municipals.
 
La Xarxa Rescat és la xarxa de radiocomunicacions d'emergència i seguretat de Catalunya, propietat de la Generalitat de Catalunya, que aplega els cossos de seguretat  i d’emergències, i els principals gestors d'infraestructures bàsiques de Catalunya: Mossos d'Esquadra, Policies Locals, Bombers de la Generalitat, Bombers i Guàrdia Urbana de Barcelona, Protecció Civil, Servei d'Emergències Mèdiques, Agents Rurals, Departament de Territori i Sostenibilitat, Agència Catalana de l'Aigua i Servei Català de Trànsit, entre d'altres.
 
Amb la signatura d’aquests convenis ja s’han signat  vuit convenis d’adhesió a la xarxa RESCAT de Vigilants, dels quals quatre s’han signat a la demarcació de la Catalunya Central. Actualment hi ha 27 Vigilants que tenen accés a la xarxa Rescat.
 
El propòsit de la Xarxa Rescat és el de servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat i les emergències amb la finalitat de millorar el rendiment, la coordinació, l’eficàcia i l’operativa de tots els recursos del país que treballen en aquest àmbit.
 
Actualment hi ha més de 27.700 usuaris, repartits entre les diferents flotes i durant el darrer any  la xarxa Rescat va cursar més 50 milions de trucades i unes 390.000 hores de trànsit de veu.