Inauguració del pont dels tres ulls a Rupit

Demà dissabte, 20 d’octubre, els diputats d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, i el d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, assistiran, acompanyats de l’alcalde de Rupit i Pruit, Albert Marcé, a la inauguració del pont dels tres ulls, sobre la riera de Rupit, situat a l’entrada del nucli urbà. L’acte inaugural tindrà lloc a les 11.30 h amb la descoberta d’una placa commemorativa.

El nou pont dels tres ulls substitueix l’antic pont que havia esgotat la capacitat suficient per evacuar el cabal corresponent als cinc-cents anys del període de rotorn. La nova obra s’ha construït d’acord amb els paràmetres de seguretat establerts en la normativa vigent, ai ha comportat l’esbrossada, excavació i retirada de les terres sedimentades existents a la llera per tal de millorar la capacitat hidràulica. També s’han disposat defenses fluvials per reconduir el curs de l’aigua i evitar possibles inundacions del camí lateral.

El nou pot té forma d’arc i està format per perfils d’acer i està atirantat pel tauler amb una barana de protecció de fusta. L’estructura del pont, que ha comportat un cost de 207.252 euros a càrrec de la Diputació de Barcelona, s’ha fabricat i muntat en taller i trasllat al seu lloc definitiu.