L'Associació s'adhereix a la Campanya “A Pimec ho tenim clar, el menjar no es pot llençar!”

A Catalunya es malbaraten 242.471 tones d’aliments aprofitables cada any, el 42% dels quals es produeix en l’àmbit del sector serveis. L’Agència de Residus de Catalunya estima que a més de la factura ambiental que suposa, se’n deriva un impacte econòmic de 841 milions d’euros anuals, i també es calcula que amb aquests aliments es podrien alimentar 500.000 persones durant el mateix període.

És per això que a PIMEC, la FIIHRT i l'AEHT Osona-Moianès sumem esforços per fer-hi front, seguint els nostres criteris socials i ètics, i contribuint per millorar la competitivitat dels nostres associats, tot enfortint la nostra responsabilitat social corporativa. Us presentem la campanya “A Pimec ho tenim clar, el menjar no es pot llençar!”, que amb la vostra ajuda pretén contribuir a diagnosticar les causes, alhora que donar-vos suport especialitzat per reduir el aliments aprofitables que s’acaben llençant.

Per tal de realitzar una diagnosi el més amplia possible, s’han seleccionat establiments associats de diferent tipologia, sector o superfície. El vostre establiment forma part d’aquesta selecció prèvia, i es per això que us animem a formar part del projecte.

Els educadors ambientals encarregats de la campanya es posaran en contacte amb vosaltres per concertar una visita de diagnosi, en el horari que vosaltres cregueu més convenient. Si no desitgeu participar, només cal que ho indiqueu quan rebeu aquesta trucada.

Aquesta visita de diagnosi és totalment gratuïta, les accions d’aquest projecte estan subvencionades per l’Agència de Residus de Catalunya.

La informació recollida se centrarà en aspectes de gestió de l’estoc alimentari i de generació i tractament de residus, i us garantim la confidencialitat en el tractament d’aquesta informació.

Posteriorment a la visita rebreu un informe de diagnosi de la vostra activitat, i amb la informació recollida al llarg de la campanya es pretén elaborar una guia de prevenció contra el malbaratament d’aliments en el sector serveis.