Els comerciants de Vic reben un dossier per facilitar la seva tasca diària

En els propers mesos la tècnica de comerç i els dinamitzadors comercials de l’Ajuntament de Vic repartiran una eina informativa per fomentar la qualitat i la innovació en el sector comercial de la ciutat

Aquest matí s’ha presentat la nova eina de treball i gestió dels comerços de la ciutat de Vic. En aquesta guia d’acompanyament als establiments es dona resposta a aspectes com ara la normativa que s’aplica, els horaris de recollida comercial de residus, les bonificacions i ajudes destinades al comerç o l’associacionisme comercial, entre altres.

“L’objectiu de la regidoria de Comerç és acompanyar els comerciants per aconseguir un comerç sòlid, innovador, professional i de qualitat, amb una oferta diferenciada”, explicava durant la presentació la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Vic, M. Carme Bover. Per assolir aquest objectiu s’han posat a la seva disposició un seguit d’eines i programes, treballades amb l’associació Vic Comerç i de Creacció, com els recursos per dinamitzar barris i carrers, subvencions de diferent tipus, el programa Reempresa o les actuacions en els locals buits.
 
La tècnica de Comerç, Lourdes Clota, ha detallat que aquest dossier complementa la feina feta el darrer any amb la perspectiva de recollir les necessitats i demandes dels comerciants, tant dels que ja tenen el negoci en funcionament com d’aquells que tenen previst obrir-ne un. “Amb el dossier de benvinguda volem que tinguin tota la informació en un sol document, que ha de ser una eina viva i oberta a ser actualitzada”. Un dossier que es pot descarregar gratuïtament a comerc.vic.cat.
 
Les dinamitzadores comercials de l’Ajuntament de Vic ha començat a repartir els primers exemplars del dossier als establiments del barri del Remei, i en els propers mesos ja s’hauran fet arribar a tots els comerços de la ciutat.