Els representants dels Gremis de la #FIHRT van visitar "EL Màgic Món del Tren" de Santa Eugènia de Berga, abans de participar a l'Assemblea que va tenir lloc al Restaurant L'Arumí

El Màgic Món del tren és una instal·lació dedicada al món del col·leccionisme i el modelisme. Aquesta activitat, nova en el nostre país, intenta donar a conèixer el món del tren en miniatura, essent un espai per  ser visitat pel públic de totes les edats.

Els assistents han recordat amb aquesta visita la seva infantessa 

Josep Arumí Bou, col·leccionista de trens Märklin des del 1984, ha anat confegint una important col·lecció de locomotores i vagons d’escala HO (1:87) així com d’altres peces d’escala 1 (1:32)

En els baixos del seu habitatge particular tenia situades unes vitrines on mostrava una part de la col·lecció i dues maquetes HO. La més antiga, construïda amb via M a l’any 1991, recreava el món del ferrocarril de vapor. L’altre,  de construcció més recent, realitzada amb via K i C,  mostrava el ferrocarril  de tracció elèctrica.

La seva il·lusió era seguir ampliant la col·lecció i continuar treballant en el maquetisme amb la intenció de donar-lo a conèixer no només als afeccionats al tren sinó també al públic en general. Així doncs, crea el Màgic món del Tren,  espai dedicat al món del tren en miniatura, on s’exposa la seva col·lecció particular i dues maquetes de grans dimensions: una d’HO  i una altra, en construcció, d’escala 1.

Aquesta mostra (museu) de 1000 metres quadrats està ubicada en una edificació moderna, adaptada a  tots els visitants i dotada amb les últimes tecnologies. Consta de tres plantes:

  • La Planta Baixa, on es troba l'Exposició de la col·lecció en HO i 1: 750 locomotores i 3.500 vagons; objectes relacionats amb el món del ferrocarril, diorames d'emabient ferroviari, cases de nines i reproduccions de botigues en miniatura

  • Una Primera Planta, el Màgic Món del Tren, amb una maqueta d'escala HO de 250 m2 que converteixen aquesta planta en la més màgica, única, i espectacular de tot el recinte. Per a la construcció d’aquesta maqueta s’han requerit  més 15000 hores de treball,  1000 metres de via, 660 edificacions, 6000 arbres, 8000 “persones”, i 2000 punts de llum, entre molts altres elements com fusta, guix, ferro, suro etc.   (veure reportatge publicat en la revista especialitzada “Mas Tren” nº 61 any 2009).

 

  • I una Segona Planta, Un Gran Tren: Aquesta zona  compta amb una maqueta d’escala 1 (1/32) qi que compte amb l’exposició de la col·lecció particular de trens d’escala 1 (1/32) de Josep Arumí Bou i de Josep M. Dot Bres  a més de la col·lecció de trens de diferents escales de Jordi Garreta.