La gira del bus autònom Èrica clourà els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat a Vic

Una desena d activitats sota el lema Combina i mou-te fomentaran la mobilitat sostenible en els desplaçaments diaris

La gira del bus autònom Èrica clourà els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat a Vic

Setmana Europea de la Mobilitat

 Vic s’adhereix un cop més a la Setmana Europea de la Mobilitat, promoguda per la Generalitat, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre. Una desena d’activitats giraran al voltant de l’eslògan ‘Combina i mou-te!’ amb l’objectiu de promoure una mobilitat sostenible en els desplaçaments diaris.

 

Tot i que la Setmana Europea finalitza oficialment el 22 de setembre, Vic ha estat escollida per l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Públic (AMTU) perquè l’Èrica, un bus autònom sense conductor, circuli en una prova pilot entre el 24 i 27 d’octubre. Toni Serrat, regidor de Mobilitat, exposa que “el bus elèctric, revolucionari, intel·ligent, compartit i amable circularà per la rambla del Passeig”. 

 

La primera parada del tour del bus Èrica va ser Sant Cugat, i després seguirà per Terrassa, Sabadell, Girona, el Vendrell, Reus i Martorell, i clourà la fase de prova a Vic.

 

Actes de la setmana europea de la mobilitat a Vic

 

·         Concurs fotogràfic de la Setmana Europea de la Mobilitat. Del 12 al 25 de setembre.

·         “Combina i mou-te!”, una carpa informativa sobre transport urbà. Del 17 al 21 de setembre, en diferents ubicacions de la ciutat.

·         Exposició “Mobilitat urbana, reptes i solucions”. Del 17 al 21 de setembre, a Casa Masferrer.

·         Activitat física al carrer. Del 17 al 21 de setembre en diferents centres.

·         Conferència “Què hem de fer amb els cotxes?”. Dilluns 17 de setembre a dos quarts de 8 del vespre a la Sala Coll i Bardolet, a l’Edifici el Sucre.

·         Circuit de karts de la Guàrdia Urbana. Dimarts 18 de setembre, de 5 de la tarda a dos quarts de 8 del vespre a la rambla del Passeig.

·         Xerrada sobre el manteniment bàsic de la bicicleta i inauguració de l’estació d’auto manteniment de bicicletes. Dimecres 19 de setembre a les 7 de la tarda, darrere de l’estació de tren.

·         Caminada de la Gent Gran. Dimecres 3 d’octubre a dos quarts de 10 del matí.

·         Gira Catalana de l’ÈRICA – Demostració del Bus Autònom. Del 24 al 28 d’octubre a la rambla del Passeig.

 

Consulta el detall de les activitats aquí.