El MH Presient de la Generalitat fa una visita institucional a Osona

President Torra posa d'exemple Bon Preu com una de les empreses capaces de crear riquesa i treball

Quim Torra torna a exigir la llibertat dels presos polítics

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha posat en valor avui durant la visita a l’hipermercat Esclat, a Malla, la creació de més de 1.600 llocs de treball en els darrers 3 anys per part del Grup Bon Preu, i ha assegurat que a més de ser una de les “empreses punteres del país i clau a la comarca”,  ha estat capaç de generar “riquesa i treball”.
 
Després de visitar el nou punt de recollida de compra online que s’ha instal·lat al Centre comercial acompanyat de consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, el cap de l’Executiu s’ha congratulat dels “ambiciosos plans de futur” de la companyia i de la “filosofia que practica oferint els productes catalans”, que ha dit “no són ni pitjors ni millors, però són els nostres”, i permeten que “els nostres productors i comercialitzadors poden oferir els seus treballs”.
 
En declaracions als periodistes, Torra  ha volgut deixar clar que “l’economia catalana va bé, i que està registrant creixements últims anys molt positius” i ha aprofitat  deixar clar que s’ha demostrat que hi  ha hagut una “campanya molt interessada des del govern de Madrid i d’alguns mitjans públics per haver volgut presentar procés independència de Catalunya i el 2017 com un any que havia de provocar grans catàstrofes econòmiques i xifres”, però que el resultat ha estat “el contrari”.
 
Suspensió immediata del decret de fuga d’empreses
 
A més, el president també ha aprofitat aquest context per demanar la “suspensió immediata del decret de fuga d’empreses” i s’ha mostrat indignat perquè “es fomenti la deslocalització d’empreses en una part del territori”. Amb tot, ha assegurat que les empreses continuen a Catalunya i que “afortunadament són les seus socials” les que s’han traslladat. “No podem permetre que aquest decret continuï vigent ni un dia més”, ha afegit.
 
La visita que ha fet el president, acompanyat també del director general i president de Bon Preu, Joan Font, ha servit també per presentar al cap de l’Executiu i a la consellera la nova plataforma de comerç online que aquesta setmana del grup de distribució català ha posat en marxa amb l’objectiu de permetre a l’usuari realitzar la compra de forma més àgil i pràctica. Per encarar  aquesta nova iniciativa, Bon Preu ha anunciat també aquesta mateixa setmana l’acord amb Ocado, un dels millors operadors online d’alimentació del món. El Grup també anirà ampliant els punts de recollida de les compres online arreu del territori, seguint el model que va endegar l’any 2012.
 
Posteriorment, el cap de l’Executiu  ha visitat els magatzems de productes refrigerats que el Grup Bon Preu té a Balenyà, on s'ha posat en marxa una nova infraestructura d’automització de productes frescos de vida curta.  Aquest nou sistema permet gestionar de forma més eficient l’expedició de les safates d’aquest tipus de productes per servir-los als seus establiments. La nova infraestructura permet també augmentar l’eficiència del transport un 15%, afavorint així una mobilitat més sostenible, i comportarà també benefici a nivell mediambiental. 
 
Llibertat dels presos polítics
 
Durant les declaracions que ha fet davant els mitjans, el cap de l’Executiu no s’ha estat d’”exigir la llibertat immediata”dels presos polítics catalans. I ha assegurat que “fins que ells no siguin lliures, res serà normal a Catalunya”.
 
Així, s’ha referit també a la decisió que ahir va fer pública el tribunal alemany “jutjant que no hi havia hagut delicte de rebel·lió”.  I ha denunciat que mentre “Alemanya, a Escòcia, a Bèlgica i Suïssa els nostres exiliats viuen en llibertat, aquí pels mateixos motius els nostres consellers, els líders socials i la presidenta parlament continuen a la presó”.