La delegada a la Catalunya Central, Alba Camps, visita ajuntaments del Moianès i del Lluçanès

La delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, ha estat aquest dimarts a la comarca del Moianès i a la comarca natural del Lluçanès, en la tercera jornada de visites institucionals que fa tot el territori. S’ha reunit amb els alcaldes de Moià i Granera (el Moianès) i de Sobremunt i Prats de Lluçanès (el Lluçanès).
 
A l’ajuntament de Moià, Alba Camps s’ha reunit amb l’alcalde, Dionís Guiteras, amb qui ha tractat d’assumptes municipals vinculats a la gestió del municipi, de planificació de futur  i de col·laboració institucional com, per exemple, l’obertura de la comissaria de districte dels Mossos que s’ha produït recentment.
 
A la població de Granera, que compta amb 78 habitants, la delegada Alba Camps ha visitat l’edifici consistorial i ha conversat amb l’alcalde de la població, Pere Genescà, amb qui han tractat aspectes de cooperació entre administracions en benefici del territori.
 
A Sobremunt, l’alcalde, Albert Güell, ha interpel·lat el Govern, i en el seu nom la delegada, a fer efectiu el resultat de l’1 d’octubre i, també, a fer efectiva la tramitació, ja sigui per via parlamentària o en acord de govern, per crear la nova comarca del Lluçanès. També ha posat èmfasi en la manca de xarxa de telecomunicacions i altres serveis, com a problemes principals en els micropobles (Sobremunt compta amb 84 habitants).
 
La darrera visita del dia ha estat a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, amb conversa amb l’alcalde Isaac Peraire i quatre regidores de l’equip de govern. Les temàtiques tractades en aquesta reunió són totes vinculades al creixement qualitatiu del municipi, com l’educació i el transport, i també vistes des de la perspectiva de la comarca del Lluçanès. En aquest Ajuntament, Alba Camps ha signat el llibre d'honor.
 
En aquesta jornada la delegada del Govern ha tingut constància directa de dues realitats comarcals: una, acabada de consolidar (el Moianès), des de la creació el 25 d’abril de 2015, i l’altra, en construcció (el Lluçanès). I tot això mantenint el pla de visites inicial que consisteix en conèixer el municipi més gran i el municipi petit de cada comarca i reunir-se amb els seus alcaldes.