La Vetllada de Cuina Solidària bat rècord i recapta 16.000 euros

La quantitat inèdita es destinarà a tres projectes solidaris del Casal Claret, l’Associació Síndrome d’Asperger d’Osona i l’Associació Tapís

La Vetllada de Cuina Solidària continua batent rècords. La sisena edició del sopar va haver d’esquivar la pluja, però va recaptar més diners que mai: 16.000 euros. La meteorologia adversa va impedir que el certamen es celebrés al Seminari de Vic, tal com estava previst, i va obligar a traslladar-lo al Mas d’Osor, a Viladrau. Tot i el canvi d’ubicació –comunicat d’urgència a tot just 24 hores del sopar-, 400 comensals van poder degustar les 25 tapes elaborades per xefs i restauradors de les comarques d’Osona, el Ripollès i la Selva.

Tal com expliquen en una nota, l’organització va decidir augmentar el preu dels tiquets per posar en valor el component solidari de la Vetllada i va fer una aposta decidida per trobar més “socis solidaris”, benefactors que fan una aportació extra de 150 euros de manera totalment desinteressada. El resultat d’aquestes dues iniciatives va ser una xifra rècord de recaptació que supera en 1.500 euros la de l’any passat. Ara bé: la quantitat final baixarà lleugerament perquè el canvi d’ubicació ha provocat algunes despeses extres.

En l’organització de l’esdeveniment hi van participar, també, personal del Seminari de Vic i voluntaris del Casal Claret, de la Casa d'Oficis de Vic i l’associació Tapís, a banda d'altres professionals del món de la gastronomia.

Tres projectes contra l’exclusió social

Els fons es destinaran íntegrament a tres projectes que lluiten contra l’exclusió social. El primer, de l’Associació Casal Claret, va adreçat a dones vulnerables amb interessos i capacitats prelaborals. El segon, de l’Associació Síndrome d’Asperger d’Osona, ajudarà els infants afectats a través de la posada en marxa d’una aula de psicomotricitat.

Finalment, la darrera entitat beneficiària, l’Associació Tapís, utilitzarà els fons per engegar itineraris formatius individualitzats adreçats a joves d’entre 16 i 25 anys en risc d’exclusió.
 
Font: Naciodigital.cat Osona