Nou de cada deu turistes que pernocten a Vic recomanen visitar la ciutat

Així ho determina l'estudi encarregat per l'Ajuntament de Vic a l'Observatori de Turisme de la Diputació de Barcelona

Nou de cada deu turistes que pernocten a Vic recomanen visitar la ciutat. Així ho determina un estudi encarregat per l'Ajuntament de Vic a l'Observatori de Turisme de la Diputació de Barcelona després d'enquestar a 400 persones majors de 15 anys, entre el 9 de febrer i el 10 de desembre de 2017.

Un 84,5% dels turistes que pernocten a la ciutat escullen Vic com a primera opció, i un 60% repetiria la seva visita. D'aquests, un 63% són nacionals i la resta, estrangers. Les principals activitats durant l'estada, que és d'una mitjana de 3 nits, són la gastronomia, les passejades i el relax. Un 87,7% dels enquestats - 9 de cada 10- recomanen visitar la ciutat de Vic valorada amb un 8,1 sobre 10.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, les dades, que estan a disposició del sector turístic privat de la ciutat, reflecteixen que la mitjana de pernoctacions a la ciutat és de 3 i que cada persona gasta al voltant d'uns 100 euros per dia, incloent-hi allotjament i altres despeses a la ciutat.

Un estudi "imprescindible"

"El coneixement dels nostres turistes és imprescindible per planificar accions i estratègies" remarca la regidora de Turisme, Maria Carme Bover. En aquest sentit, explica que l'estudi, que ofereix dades sobretot qualitatives, es realitzarà cada 4 anys per poder-ne fer un seguiment.

Aquest informe, que dibuixa el perfil i hàbits dels turistes a Vic, es complementarà amb les dades quantitatives de la pròpia Oficina de Turisme, les facilitades pels allotjaments i el nombre de visitants dels museus.
 

 Consulta l'informe complet