Presentada l'antiga canònica romànica de la catedral de Vic

L’antiga sala capitular romànica de la catedral de Vic, que havia quedat sepultada sota les construccions gòtiques posteriors i descoberta gràcies a les excavacions arqueològiques realitzades el 2017 amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha estat presentada aquet dijous en un acte en què ha participat el diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, juntament amb el bisbe de Vic, Romà Casanova.

La descoberta és una gran nau romànica de 30 metres d'allargada per gairebé set d'amplada, coberta amb una volta de mig punt. Precisament, les seves dimensions ha estat considerada una "sorpresa" per als estudiosos.

En la presentació de la troballa del que havia estat la primitiva sala capitular de la comunicat de canonges de la catedral de Vic, el diputat Josep Ramon Mut, ha ressaltat: «Aquest país es molt ric en patrimoni, pel que la seva preservació és bàsica. La Diputació de Barcelona porta des del 1917, en temps del president Prat de la Riba, col·laborant amb els ajuntaments i bisbats a preservar el seu patrimoni, un defensa que s’ha d’entendre com una estructura d'estat».

La Diputació de Barcelona té un conveni amb el bisbat i l’Ajuntament de Vic pel projecte Episcopus per donar a conèixer els tresors de la catedral i que també ha servit per elaborar estudis previs com els que han comportat la descoberta de la sala capitular de l’antiga catedral romànica.