Aquest dimarts 5 de juny es presenta el projecte Osona, territori camper

Osona aposta pels espais per anar amb caravana, per això aquest dimarts dia 5 de juny es presenta el nou projecte Osona, territori camper, a l’àrea per autocaravanes de Viladrau. Per l’ocasió es comptarà amb el Director General de Turisme, Octavi Bono.
 
A més, per acostar les àrees d’autocaravanes als osonencs i osonenques, el cap de setmana del 9 i 10 de juny els municipis que comptin amb un espai faran una jornada de portes obertes. 

 

- Manlleu: “Descobreix Manlleu”: La història de la ciutat de Manlleu va lligada al riu Ter. Sortint des de l’àrea d’autocaravanes de Manlleu farem un passeig a la vora del Ter seguint el canal industrial, una peça clau per la industrialització de la vila. Ens endinsarem pels singulars carrers del Baix Vila que ens portaran fins a la monumental plaça porxada de Fra Bernadí, una de les més grans de Catalunya. Acabarem el nostre recorregut al nucli d’origen medieval de Manlleu, el Dalt Vila, on pujarem al campanar de l’església de Santa Maria per acabar amb fantàstiques vistes de la plana de Vic. Diumenge 10 de juny d’11 a 13h.

- Les Masies de Voltregà: Activitat guiada per anar des de l’àrea de les autocaravanes fins a l’observatori dels ocells.

- Rupit: Sortida des de l'àrea d'autocaravanes a  l’aparcament i visita pel centre històric. Dissabte 9 de juny a les 17h.

- Vic: Els usuaris que hagin pernoctat a l'àrea d’autocaravanes podran fer ús del servei de lloguer d’audioguies gratuïtament. Les audioguies es poden recollir a l’oficina de turisme de Vic dissabte 9 de 10 a 14 i de 16 a 18 h i diumenge 10 de 10:30 a 12:30 h.

-Viladrau: Sortida des de l'àrea d'autocaravanes per fer una visita gratuïta a l’Espai Montseny. Dissabte 9 a les 11h.

-Torelló: Passejada històrica per Torelló i visita guiada al Museu de la Torneria. Diumenge 10 a les 10h.

-Vilanova de Sau: Ruta per conèixer herbes remeieres i la història del poble. Dissabte 9 a les 11:30h.

- Sant Julià de Vilatorta: Visita guiada al municipi, casc antic i edificacions modernistes i Set Fonts.

-Esquirol: Sortida guiada fins la Foradada. Diumenge 10 de juny.

 

La comarca en els últims anys ha adequat 12 àrees d’autocaravanes a diferents punts del territori on els usuaris poden aparcar en llocs segurs, prop dels centres dels municipis i envoltats de naturalesa. Les àrees estan situades a Centelles, L’Esquirol, Les Masies de Voltregà, Manlleu, Prats de Lluçanès, Rupit, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Torelló, Vic, Viladrau i Vilanova de Sau.