​Manlleu acull la festa de l'aprofitament i Dinar de llençats aquest diumenge

La plaça Fra Bernadí acull aquest diumenge, 3 de juny, la festa de l'aprofitament i Dinar de llençats. Es tracta d'una jornada lúdica i participativa que s'omplirà d'activitats relacionades amb el reciclatge, la reutilització i el malbaratament alimentari. La festa finalitza amb un gran dinar d'aprofitament i solidari en benefici del banc d'aliments "El Sarró".

Tal com explica l'Ajuntament, a la iniciativa pionera hi col·laboren un centenar de voluntaris, 20 associacions i entitats i més de 50 comerços de forma desinteressada, amb l'objectiu de crear consciència en els models de consum que genera el malbaratament.

Les activitats començaran a partir de les 9 del matí quan els voluntaris triaran, netejaran i cuinaran els aliments rescatats, que tot i ser comestibles, estan fora del circuit comercial perquè estan massa madurs o amb dates de caducitat molt curtes. Aquests aliments es recolliran dels comerços de la ciutat els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny. Per participar en aquest àpat popular, solidari i gratuït, per a reivindicar el valor dels aliments, cal portar, a canvi, aliments de llarga durada pel Banc d'aliments "El Sarró", plat, got, coberts i taula i cadires.

Des de les 11 h del matí es celebraran diverses activitats lúdiques i gratuïtes relacionades amb la reutilització i reciclatge de residus i el malbaratament alimentari, com tallers de transformació de roba, taller d'elaboració de sabó líquid, taller de reparació i reutilització de mobiliari, etc.

També Mercat de llençats

Simultàniament també es durà a terme un "Mercat de llençats" on es podrà fer intercanvi de tots aquells objectes que ja no utilitzem però que tenen una vida útil per a algú altre. Qualsevol entitat o associació de la ciutat pot participar-hi amb el seu propi estand, amb l'única condició que la moneda sigui l'intercanvi o la moneda pròpia de la festa, el "llençat". El Mercat d'intercanvi de roba de segona mà "Tenim roba estesa" també obrirà les seves portes a l'espai ExPress d'11 a 13h.

En les dues edicions anteriors, realitzades l'any 2016 i l'any 2017, es van rescatar 600 kg d'aliments frescos i cuinats, 50 kg de roba i es van aportar al Banc d'Aliments 666 kg de productes secs.