Explora Osona amb totes les activitats de Benvinguts a Pagès

El cap de setmana del 8 i 9 de juny de 2018, les granges i productors de Catalunya es preparen per rebre la visita de tots aquells que vulguin conèixer com es produeix i treballa al camp amb la tercera edició de Benvinguts a Pagès.
 
Osona també s’ha unit a la iniciativa perquè us acosteu a la riquesa de tota la seva indústria. A més, perquè ho pugueu gaudir d’una forma més intensa us proposem un seguit d’activitats per a grans i petits:

Descobreix els molins fariners i degusta productes del Montseny: Coneix els molins fariners a través d’una ruta guiada pels voltants de Seva i degusta productes del Montseny a la botiga de La Bauxa. El tast serà a cegues per intensificar l’experiència de la descoberta. Dissabte i diumenge de 9 a 20h.

Taller d’elaboració de botifarres: els visitants participareu en l'elaboració de diferents tipus de botifarres que podreu emportar-vos per a degustar. Dissabte de 12 a 13h i diumenge de 11 a 12h.

Taller de pa amb blats antics: La Terra, el Blat i el Pa. Es realitzarà un taller de com es fa el pa d'abans. S'explicarà tot el procés i els nens podran fer el seu propi pa. Posarem en valor la recuperació del blat antic: Blat forment. Dissabte a les 11h.

Un dia entre castanyes i castanyers a Viladrau: Visites al Centre de Manipulació de la Castanya (degustació de productes de castanya i obsequi d'un castanyer per família fins a fi d'existències), passejada entre castanyers, recuperació d'un castanyer i dinar "Benvinguts a Pagès" als restaurants participants del poble. Per fer en paquet o separat. Diumenge de 9:30 a 16h.

Visita al Molí i degustació de formatges propis: Visitar el Molí de la Llavina és una activitat cultural-gastronòmica que us permetrà gaudir d’un entorn especial, amb la visita al molí fariner accionat per l'aigua (gairebé únic a Catalunya), així com degustar els formatges d'elaboració pròpia amb especial atenció al nostre formatge Blau. Dissabte de 11 a 17h.

Visita el Mas Casablanca, una casa de pagès tradicional: La visita que oferirem en el marc de Benvinguts a Pagès és una visita lliure al mas. Podreu descobrir tots els racons de la granja, tocar els animals, conèixer el cicle del blat de moro, etc. I ho fareu amb la companyia d'en Fermí i la Valentina, els dos ratolins que viuen a casa nostra. Dissabte i diumenge de 10h-13h i 16h-20h.

Visita i tast a Cervesa del Montseny: Visita a les instal·lacions de Cervesa del Montseny amb tast comentat de les nostres cerveses i degustació d'embotits locals. Cal reservar a través de la nostra web. Dissabte d’11 a 13h.

Vols conèixer una fassina?: Visita guiada per les instal·lacions d'una fassina "destil·leria" fundada l'any 1892, on t'explicarem l'estreta vinculació amb el món de les herbes i fruits del nostre país, i la seva utilització en l'elaboració de licors típics catalans. Al final de la visita, es farà un tast. Dissabte de 9 a 12h