La Fira del Tupí tanca la 10a edició amb 5.000 visitants

Sant Julià de Vilatorta ha tancat aquest cap de setmana la desena edició de la Fira del Tupí amb xifres rècord d'afluència de visitants, participació en les activitats, així com de vendes per part dels expositors. L'encarregat d'inaugurar la fira al dissabte al matí va ser el periodista Xavier Graset, que va trencar el tupí gegant.

L'edició d'enguany estava marcada per l'ampliació d'horari i la participació del públic. Dissabte a la nit es va fer l'espectacle "Ikebana of fire" de la companyia Fanglina, que va tenir molt bona rebuda pels visitants, així com l'espectacle itinerant de carrer "La pluja, l'aigua, la terra i el fang" d'Artistras Teatre. D'altra banda, el concert participatiu Testus, a càrrec d'Ernest Martínez, de diumenge va aplegar una seixantena de persones, que van poder interpretar música amb testos de ceràmica. D'altra banda, els visitants van poder construir amb un mural commemoratiu per la desena edició. Es preveu que s'exposi en una localització del poble.

Precisament, l'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez apunta que "la innovació i la suma d'espectacle i participació a la fira ha de ser una de les línies de treball de les properes edicions". "La divulgació de la terrissa i la ceràmica és molt més potent quan el visitant es converteix en el centre de la fira", remarca el batlle.

Gastronomia i vendes

Pel que fa a la part gastronòmica, el Mos del Tupí va vendre més de 1.500 tiquets per degustar la cuina dels restauradors del municipi; mentre que al concurs de cuina vilatortina hi van haver 7 participants que van presentar el seu pollastre a la cassola de diferents maneres.

Els terrissaires i ceramistes que han exposat les seves peces a la fira han fet una valoració molt positiva respecte a les vendes, les millors de totes les edicions de la Fira del Tupí. Igualment, els espais amb demostracions de l'ofici de ceramista i terrisser amb la roda de peu i torn elèctric van ser un dels punts d'atracció pels visitants que van poder fer la seva pròpia peça al costat dels terrissaires.