10a Fira del Tupí de Sant Julià de Vilatorta

Aquest poble, situat a tan sols 6 km de Vic, compta amb una llarga tradició terrissaire que es remunta al segle XVII i li va fer guanyar el sobrenom de Sant Julià de les Olles.
 

Com cada quart cap de setmana de maig des de l’any 2009, Sant Julià de Vilatorta celebra la Fira de ceràmica i terrissa “El Tupí” els dies 26 i 27 de maig de 2018 i que enguany arriba a la seva 10a edició.
Per no oblidar aquest passat, la Fira del Tupí reuneix a una trentena de ceramistes i terrissaires que exposen i venen les seves peces elaborades de forma artesanal durant els dies de la fira. Aquesta és la fira més important del municipi i des del seu naixement ha procurat seguir criteris d’especialització i compenetració amb el món de l’artesania. Per això tant dissabte com diumenge tothom qui ho vulgui podrà recórrer els carrers del poble i acostar-se als estands en horari de 10 del matí a 8 del vespre. 

A més la celebració s'estén al món de la restauració amb l’anomenat “Mos del Tupí” i que enguany, per primera vegada, compta amb un menú degustació. El menú consta de 4 mossos, postres i beguda i es vendrà anticipadament al punt d'informació a ca l'Anglada, a la Crossandra, al Bar l'Escut i al Restaurant del Casal d'avis al preu especial de 12 €. 

A més, si veniu a veure la Fira, podeu aprofitar i perdre-us pels carrers del poble, que destaca per la seva arquitectura modernista. Sant Julià de Vilatorta va ser, entre finals del segle XIX i principis del XX, la vila d’esbarjo de molta gent de ciutat. Gràcies a això van començar a construir-se cases d’estiueig amb estil modernista, com Can Sunyer o la torre Montseny. L’ocasió ideal per a gaudir d’aquests bells edificis!